1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aydem Yenilenebilir CDP raporlamasında seviye yükseltti

Aydem Yenilenebilir CDP raporlamasında seviye yükseltti

Aydem Yenilenebilir, Karbon Saydamlık Projesi’nin aracı olduğu şirket raporlamasında 2021 yılı değerlendirmesine kıyasla seviyesini yükselttiğini duyurdu.

Aydem Yenilenebilir CDP raporlamasında seviye yükseltti

Enerji Günlüğü - Aydem Yenilenebilir, Karbon Saydamlık Projesi’nin aracılık ettiği Climate Change Raporlaması’nda A- Liderlik Seviyesi’ne, Water Security Raporlaması’nda ise A Liderlik Seviyesi’ne yükseldiğini bildirdi.

Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ, CDP Climate Change (İklim Değişikliği) ve Water Security (Su) Raporlamaları yaptı. Şirket, 2022 yılında yapmış olduğu CDP – Karbon Saydamlık Projesi İklim Değişikliği Raporlaması’na göre, 2021 yılı skoru olan B Yönetim Seviyesi’nden, A- Liderlik Seviyesi’ne yükseldi.

Aydem Yenilenebilir Enerji'nin 2022 yılı CDP – Karbon Saydamlık Projesi Su Raporlaması sonucunun ise 2021 yılı skoru olan B Yönetim Seviyesi’nden A Liderlik Seviyesi’ne çıktığı kaydedildi.

Ayrıca şirket, 2022 yılına ait söz konusu seviyelerin enerji sektöründe alınmış en yüksek notlar olduğuna vurgu yaptı.

CDP NEDİR?

İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve doğal kaynakları korumak amacıyla kurulan Londra merkezli kuruluş CDP (Karbon Saydamlık Projesi), halka açık şirketlerin doğal kaynakları ve doğal sermayeyi nasıl kullanıldıklarını, faaliyetleriyle sınırlı kaynakların yeniden üretimini nasıl etkilediklerini ve bu alandaki risklerini nasıl yönettiklerini raporlamalarına aracılık ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler