1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Aydem Yenilenebilir Enerji, dünyanın en çevreci 61 şirketinden biri

Aydem Yenilenebilir Enerji, dünyanın en çevreci 61 şirketinden biri

İklim değişikliği ve su güvenliği alanlarındaki liderliğiyle 61 şirketten oluşan CDP Global A listesine Türkiye’den girmeyi başaran tek enerji oyuncusu Aydem Yenilenebilir Enerji oldu.

Aydem Yenilenebilir Enerji, dünyanın en çevreci 61 şirketinden biri

Enerji Günlüğü - İklim Değişikliği & Su Programı 2023 Türkiye Sonuçları Raporu ve CDP’nin Global Derecelendirme Metodolojisine göre belirlenen CDP Global ve CDP Türkiye Liderleri açıklandı. CDP’ye raporlama yapan tüm şirketler arasından, İklim Değişikliği Programı kapsamında A notunu alan 358 Global A Şirketi’nin 18’i ile Su Güvenliği Programı kapsamındaki 101 Global A şirketinin 10’u Türkiye’den çıktı.

Ayrıca, 32 şirket İklim Değişikliği ve Su Güvenliği kategorilerinde (A-) derecelendirme notunu alarak CDP Türkiye Liderleri listesine girmeyi başardı. 11 şirket ise CDP Tedarikçi İlişkileri Derecelendirmesi (SER) kategorisinde A notunu alarak SER liderleri arasında yer aldı.

TEK ENERJİ OYUNCUSU AYDEM YENİLENEBİLİR

Çevre alanında dünyanın en prestijli listelerinden biri olarak kabul gören CDP Global A listesine Türkiye’den girmeyi başaran 23 şirket ile bu sene rekor bir artış kaydedildi. Bu şirketlerden Aydem Yenilenebilir Enerji, Brisa, Mavi, Migros ve Yapı Kredi hem İklim değişikliği hem de Su güvenliği kategorilerinde Global A listesine girerek tüm dünyadan 61 lider şirket arasında yer almayı başardı.

AYDEM GRUBUNDAN ALTI ŞİRKET LİSTELERDE

CDP iklim ve su liderleri listelerine Türkiye’den giren işletmelerden altısını Aydem Grubu bünyesinde yer alan şirketler oluşturdu: Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ, Adm Elektrik Dağıtım A.Ş., Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş., Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Gdz Elektrik Dağıtım A.Ş., Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş.

Enerji Günlüğü