1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Aydem`den Bereket`in 2 GES başvurusuna ret

Aydem`den Bereket`in 2 GES başvurusuna ret

Enerji Günlüğü - Bereket Enerji Grubu bünyesinde yer alan Aydem Elektrik Dağıtım Şirketi, Grup firmalarının yaptığı dört farklı güneşe dayalı...

Aydem`den Bereket`in 2 GES başvurusuna ret

Enerji Günlüğü - Bereket Enerji Grubu bünyesinde yer alan Aydem Elektrik Dağıtım Şirketi, Grup firmalarının yaptığı dört farklı güneşe dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi bağlantı başvurusundan ikisini reddetti.

Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Enerji Günlüğü'nün, güneş enerjisi alanındaki yatırımlarına ilişkin sorularını cevapladı.

Saldanlı, Bereket Grubu'nun enerji sektörünün birden fazla ayağında faaliyet gösterdiğini ifade etti. Saldanlı, Aydem ve Gediz ile elektrik dağıtımında, özelleştirmeden aldığı Çatalağzı ve Yatağan santrallerinin yanı sıra çok sayıda santralle elektrik üretimde, elektrik gereçleri üreten Elsan ve yeni kurdukları güneş paneli üretimiyle ekipman ekipman üretimi ayağında rol üstlendiklerini kaydetti.

Güneş enerjisi alanında elektrik üretim tesisi kurma konusunda da istekli olduklarını belirten Saldanlı, "600 MW civarındaki lisanslı kurulumlar için devletin hazırlığı var. Biz de 10 ayrı bölgede ölçümlerimizi tamamlayarak buna ilişkin başvurularımızı yaptık. Bunun sonuçlanmasını bekliyoruz. Ayrıca solar alanında, lisanssız elektrik üretimi kapsamında da kendi şirketlerimiz için birkaç küçük başvurumuz var" dedi.

AYDEM'DEN, KARDEŞ ŞİRKETE RET

Ceyhan Saldanlı, Aydın, Denizli ve Muğla illerinin elektrik dağıtım operatörü Aydem'in, lisanssız elektrik üretimine ilişkin bağlantı başvuruları sırasında grup şirketlerine öncelik tanıdığı yönündeki şikayet ve eleştirilere de cevap verdi. Saldanlı, Enerji Günlüğü'nün "Dağıtım işi yapanların linassız başvurusu yapması eleştiriliyor, kendi kardeş şirketlerine ayrımcılık yaptıkları yönünde şikayetler var. Grubunuz da bu eleştirilerden nasibini alıyor. Ne diyorsunuz?" sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Burada bir yanlış algılama var. Biz tabii ki güneşe dayalı lisanssız elektrik üretimi konusunda vatandaşlarımıza en çok yardım eden grup olmak istiyoruz. Ve başvuru sahiplerine yardımcı olduğumuzu düşünüyorum. Yapılabilecek her türlü kolaylığı gösteriyoruz. Doğrudur, az önce de söylediğim gibi kendi şirketlerimizle ilgili başvurularımız da oldu. Ama aldığımız toplam 1000'e yakın başvurudan sadece 4'ü bizim. Bunu herkes görebilir, tüm başvuruları internet sayfamızdan yayınlıyoruz. Hatta yaptığımız dört başvurusundan ikisini de AYDEM reddetmiş. Yani bizim başvurumuz sadece binde 2. Kimseye engel olmak gibi bir niyetimiz olamaz. Son derece şeffaf ve açık bir ortamdayız. Buna rağmen suçlama varsa doğrusu haksızlık diye değerlendiririm. Sorduğunuz soruyla bana bu konuda açıklama yapma imkanı verdiğiniz için de özellikle teşekkür ederim."

Mehmet KARA