1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Aydem’in CDP SER ratingi: A- Liderlik

Aydem’in CDP SER ratingi: A- Liderlik

Aydem’in, 2021 CDP Tedarikçi Katılım Derecelendirmesi (SER) ratingi, “A-” Liderlik olarak raporlandı.  

Aydem’in CDP SER ratingi: A- Liderlik

Enerji Günlüğü - Aydem’in, 2021 CDP Tedarikçi Katılım Derecelendirmesi (SER) ratingi, “A-” Liderlik olarak raporlandı.  

Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ’nin, 2021 yılı CDP Tedarikçi Katılım Derecelendirmesi’ndeki (SER) rating seviyesi, “A-” Liderlik oldu. 

Her yıl CDP İklim Değişikliği ve Su Raporlamaları yaptıran Aydem Yenilenebilir AŞ’nin layık görüldüğü “A-” Liderlik seviyesi, 2021 yılında Türkiye’deki kuruluşların aldığı en yüksek derece oldu. 2021’de yenilenebilir enerji üretim sektörünün ortalaması "B-"; Avrupa’nın bölgesel ortalaması "B-" ve küresel ortalama da yine "B-" olarak tespit edildi. 

Kuruluşların iklim değişikliği konusundaki tedarikçi ilişkilerini, satın alma organizasyonunu, tedarik zinciri emisyonlarını, yönetişim, hedefler ve değer zinciri katılımı performansını değerlendiren CDP Tedarikçi Katılım Derecelendirmesi (SER), iş dünyasının işleyiş şeklini doğa dostu yönelimler doğrultusunda değiştirmeyi hedefliyor. 

CDP, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve doğal kaynakları korumak amacıyla çalışan ve kar amacı gütmeyen Londra merkezli uluslararası bir kuruluş. Kuruluş, halka açık şirketlerin doğal kaynakları ve doğal sermayeyi nasıl kullanıldıklarını, faaliyetleriyle sınırlı kaynakların yeniden üretimini nasıl etkilediklerini ve bu alandaki riskleri nasıl yönettiklerini raporluyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler