1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Aydem’in dört HES’ine sıfır atık belgesi

Aydem’in dört HES’ine sıfır atık belgesi

Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ bünyesinde faaliyet gösteren Göktaş-1, Göktaş-2, Mentaş ve Toros Hidroelektrik Santralleri, “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

Aydem’in dört HES’ine sıfır atık belgesi

Enerji Günlüğü - Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ bünyesinde faaliyet gösteren Göktaş-1, Göktaş-2, Mentaş ve Toros Hidroelektrik Santralleri, “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

Türkiye’de önde gelen elektrik üreticilerinden Aydem Yenilenebilir Enerji, sürdürülebilirlik politikası doğrultusunda çevre alanındaki çalışmalarını hızlandırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliği’nde yer alan, santrallerde israfın önlenmesi, atık toplama alanlarının oluşturulması, çalışanlara çevre ile ilgili eğitimler verilmesi gibi önemli sorumlulukları yerine getiren Aydem Yenilebilir Enerji’nin Adana’daki dört hidroelektrik santrali, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından “Sıfır Atık Belgesi”ne layık görüldü.

21 SANTRAL DE SIFIR ATIK BELGESİ PEŞİNDE

Aydem Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ’den yapılan açıklamaya göre “Sıfır Atık Projesi’’yle israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atıkların yerinde toplanarak kaynağında geri kazanımının sağlanması ve böylece çevrenin korunması amaçlanıyor. Açıklamada, 2021 yılı sonuna kadar, Aydem’in diğer 21 yenilenebilir enerji santrali için de Sıfır Atık Belgesi alınması planlanıyor.

Aydem Yenilenebilir Enerji, Türkiye genelinde 25 yenilenebilir enerji santraliyle 1.020 MW kurulu güçle yılda 3 milyar kilovatsaatten fazla elektrik üretiyor. Türkiye’nin en büyük yenilenebilir enerji üretimi portföylerinden birine sahip olan Aydem Yenilenebilir, hidroelektrik, rüzgar, jeotermal ve biyogaz santralleri ile Türkiye’nin en fazla yenilenebilir enerji kaynak çeşitliliğine sahip oyuncularından biri konumunda.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler