1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Aydem’in Uşak’taki RES’ini kuşlar için mora boyandı

Aydem’in Uşak’taki RES’ini kuşlar için mora boyandı

Aydem Yenilenebilir Enerji, Uşak’taki rüzgâr enerji santralinin (RES) kapasitesini iki kat arttırarak 127,5 MW'a yükseltti. Türbinler kuşlar için mor renge boyandı.

Aydem’in Uşak’taki RES’ini kuşlar için mora boyandı

Enerji Günlüğü - Aydem Yenilenebilir Enerji, Uşak'ın Banaz ilçesindeki rüzgâr enerji santralinin (RES) kapasitesini 11 yeni türbinle iki katına çıkardı. 

Aydem Yenilenebilir Enerji, Uşak'ta rüzgâr kapasite artışı yatırımları kapsamında 11 yeni türbini üretime dahil etti. Türkiye’de enerji üretimi gerçekleştiren en büyük rüzgâr türbinleri olan bu yatırımla birlikte, Uşak RES'in kurulu gücü 61,5 MW'tan 127,5 MW'a yükseldi.

Uşak Hibrit GES ile birlikte Uşak santralinin toplam kurulu gücü 209,65 MW’a yükseldi. Bu da yıllık yaklaşık 300 bin konutun enerji ihtiyacı karşılayabilecek. Devreye alınan türbinlerle birlikte şirketin toplam kurulu gücü de 1.168 MW’a yükseldi.

TOPLAM 88 TÜRBİNİN KANATLARI MOR RENKTE

Kuş popülasyonun sürdürülebilirliği için mor renge boyanan rüzgâr türbinleri, Türkiye’nin temiz enerji arzına katkı sunmaya başladı. Böylece kuşların beslenmek için kanatlara yaklaşması ve çarpması engellenecek. Şirketin 2013 yılında başlattığı Mor Kanat Projesi ile Uşak ve Yalova’daki rüzgâr santrallerinde 88 türbinin kanatları mor renge sahip. 

TÜRBİN SAYISI 52 OLDU

Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Serdar Marangoz konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “165 metre rotor çapına ve 6 MW güce sahip, dünyanın en büyük mor kanatlı 11 türbininin kurulumunu 8 ay gibi kısa sürede tamamladık. Ağustos ayındaki Bakanlık kabulünün ardından da temiz enerji üretimine başladık. Yeni türbinlerin üretime dahil olmasıyla, toplam 52 türbinin yer aldığı Uşak RES ile ülkemizin temiz enerji arzına ve sürdürülebilirliğine katkı sunmaktan gurur duyuyoruz. Proje kapsamında 6 türbinimiz için de çalışmalarımız devam ediyor” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler