1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Ayden, Muğla’da 3 MW’lık BES kurulacak

Ayden, Muğla’da 3 MW’lık BES kurulacak

Ayden Enerji, Muğla’da 3 MW kurulu gücünde biyogaz tesisi kuracak. Tesiste günde 90 ton bitkisel ve hayvansal atıktan ısı, elektrik ve gübre üretilecek.

Ayden, Muğla’da 3 MW’lık BES kurulacak

Enerji Günlüğü - Muğla’nın Milas ilçesinde kurulacak biyogaz santralinde günde 90 ton atık işlenerek elektrik ve gübre üretilecek. 

Ayden Enerji Üretim A.Ş. tarafından Muğla ili, Milas İlçesinde bulunan 66 bin metrekarelik alanda 3,002 MWe kurulu gücünde Milas Biyogaz Enerji ve Gübre Üretim Tesisi kurulması planlanıyor. 

10 milyon TL değerindeki proje kapsamında birinci aşamada, yakın çevrede bulunan bitki dokusu atıkları ve hayvansal faaliyetler sonucunda ortaya çıkan atıklardan faydalanılarak elektrik ve ısı üretimi yapılacak. İkinci aşamada, “katı ve sıvı fermente ürün” üretim tesisi yapılarak, katı ve sıvı fermente ürün üretimi yapılacak. Proje kapsamında 78 ton bitki dokusu atığı ve 12 ton büyükbaş atığı tesise kabul edilecek. Böylece tesise günlük 90 ton atık kabulü yapılacak. 365 günlük çalışma süresinde yıllık 32.850 ton katı-sıvı fermente işlenmesi planlanıyor. 

BES tesisinde üretilen ısı; tesisin iç tüketiminde kullanılacak ve yakın çevrede hayvancılık ve seracılık faaliyetleri sürdüren işletmelere iletilecek. Tesiste üretilecek elektrik enerjisi 34,5 kV’lık hat ile ‘Çomakdağ Enerji Nakil Hattı’ üzerinden yeni tesis edilecek ‘Dağıtım Merkezi’ üzerinden ‘Milas Trafo Merkezi’nin ‘Orta Gerilim Barası’na aktarılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler