1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Aydın Çine’de biyokütle tesisi için yakıt hazırlama tesisi kurulacak

Aydın Çine’de biyokütle tesisi için yakıt hazırlama tesisi kurulacak

Ulubey Elektrik, yaklaşık 7 milyon TL yatırımla Aydın’da yılda 155 bin ton atık depolama kapasitesine sahip bir tesis kuracak. Tesis, Çine Biyokütle ve Tehlikesiz Atık Yakma Tesisi’ne yakıt sağlayacak.

Aydın Çine’de biyokütle tesisi için yakıt hazırlama tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Çine Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 13,6 MW kapasiteli biyokütle tesisi için atık depolama ve yakıt hazırlama tesisi kurulacak. 

Aydın ili, Çine ilçesi, Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde Biotrend Enerji bağlı ortaklarından Ulubey Elektrik Üretim ve Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından Tehlikesiz Atık Ara Depolama ve Yakıt Hazırlama Tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 7 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında tesis, Çine Biyokütle ve Tehlikesiz Atık Yakma Tesisi’ne dönüştürülmesi süreci başlatılmış olan 13,6 MW kapasiteli tesis için gerekli olan biyokütlenin stoklanması ve kırılması faaliyeti yürütülen alanda kurulacak. Toplamda 53,5 bin metrekarelik alanda kurulacak tesiste yılda 155 bin ton atığın depolanması öngörülüyor. 

Tesiste tehlikesiz atık ara depolama ve yakıt hazırlama işlemleri gerçekleştirilecek. Hazırlanan atıklar, proje alanın mücavirinde bulunan Çine Biyokütle ve Tehlikesiz Atık Yakma Tesisinin atık kabul birimine konveyör bant vasıtası ile yakıt olarak beslenecek. 

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler