1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aydın Doğan`dan 2. kez akaryakıta dönüş hamlesi

Aydın Doğan`dan 2. kez akaryakıta dönüş hamlesi

Enerji Günlüğü - Yıllar önce PO'yu satarak akaryakıt dağıtımından çekilen Aydın Doğan, sektöre dönüş için Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ'nin...

Aydın Doğan`dan 2. kez akaryakıta dönüş hamlesi

Enerji Günlüğü - Yıllar önce PO'yu satarak akaryakıt dağıtımından çekilen Aydın Doğan, sektöre dönüş için Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ'nin hisselerini devralmak üzere görüşmelere başladı.

Doğan Grubu, yıllar önce Petrol Ofisi hisselerini satarak çekildiği akaryakıt dağıtımı işine dönüş için ikinci kez hamle yapıyor. İki yıl önce, Full Akaryakıt markasını bünyesine katmak üzere ön anlaşmaya varan Grup, daha sonra Full hakkında çıkan MASAK kaynaklı, "terör örgütünün finansörü" iddialı soruşturma habereri nedeniyle bu işlemden son anda vazgeçmişti.

Doğan Grubu bünyesindeki Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, şimdi de İsmail Aytemiz'in sahibi olduğu Aytemiz Akaryakıt Dağıtım şirketini bünyesine katmak üzere satın alma görüşmelerine başladığını duyurdu.

Doğan Enerji AŞ'den yapılan açıklamada şöyle denildi: "Sermayesinde %100 paya sahip olduğumuz Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ hissedarları arasında, Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ'nin faaliyet sonuçlarının Şirketimiz finansal tablolarında "tam konsolidasyon" yöntemine uygun olarak yer almasını sağlayacak şekilde, paylarının iktisap edilmesi konusunda ortaklık görüşmelerine başlanmaktadır." 

Öte yandan, İsmail Aytemiz daha önce sahibi olduğu bir diğer akaryakıt dağıtım zincirini devrettiği Rus Lukoil ile davalık. Lukoil'in açtığı tahkim davasında alınan ara kararın Ruslar lehine olduğu yönünde bilgiler kulislerde dolaşıyor. 

Mehmet KARA

DOĞAN GRUBU, FULL'ÜN DEVRALINMASI İŞLEMİNİ ASKIYA ALDI

http://enerjigunlugu.net/dogan-grubu-fullun-devralinmasi-islemini-askiya-al_1716.html

Önceki ve Sonraki Haberler