1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Aydın Efeler’de jeotermal kaynak aranacak

Aydın Efeler’de jeotermal kaynak aranacak

KÇS Kahramanmaraş Çimento, Ken Kipaş JES’te kullanmak üzere Aydın’ın Efeler ilçesi sınırları içinde dört sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak. 

Aydın Efeler’de jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - KÇS Kahramanmaraş Çimento, Ken Kipaş JES’te kullanmak üzere Aydın’ın Efeler ilçesi sınırları içinde dört sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak. 

Aydın İli, Efeler İlçesi, Yılmazköy Mahallesi civarında KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait J-700 işletme ruhsat numaralı alanda jeotermal kaynak arama sondajı faaliyeti planlanıyor. Bu kapsamda dört adet sondaj kuyusu açılacak. AK 13-14 numaralı kuyular 1. Sondaj Sahasında, AY 22-23 numaralı kuyular 2. Sondaj sahasında yapılacak.

Yaklaşık 1 milyon lira değerindeki proje kapsamında yapılacak sondaj ile yeraltının jeolojik ve tektoniği hakkında bilimsel veriler elde edilecek, jeotermal akışkanın kimyasal ve fiziksel özellikleri öğrenilecek. Elde edilen sıcaklık, debi vb. değerler sonucu kuyular Ken Kipaş JES’te (24MWe) üretim veya re-enjeksiyon kuyusu olarak kullanılacak. Elde edilen değerler sonucu jeotermal santral üretimi için istenilen verim elde edilmediği takdirde sondaj re-enjeksiyon kuyusu olarak değerlendirilecek.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler