1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Aydın Koçarlı’ya Halilbeyli 1 JES kurulacak

Aydın Koçarlı’ya Halilbeyli 1 JES kurulacak

Enerji Günlüğü - Aydın’ın Koçarlı ilçesinde 5 MW gücünde Halilbeyli 1 Jeotermal Enerji Santrali kurulacak.  Baltalimanı Enerji Yatırımları...

Aydın Koçarlı’ya Halilbeyli 1 JES kurulacak

Enerji Günlüğü - Aydın’ın Koçarlı ilçesinde 5 MW gücünde Halilbeyli 1 Jeotermal Enerji Santrali kurulacak.  

Baltalimanı Enerji Yatırımları Üretim ve Ticaret AŞ, Aydın’da jeotermal enerji santrali yatırımları yapacak. Aydın’ın Koçarlı İlçesi Yeni Mahallesi Mevkii’nde kurulması planlanan Halilbeyli 1 JES’in kurulu gücü 5 MWe (5,5 MWm) olarak projelendirildi.  

AYDIN MERKEZ’E 13 KM 

Türkiye’nin jeotermal enerji açısından en verimli jeolojik alanı olduğu bilinen Büyük Menderes Grabeni üzerindeki sahada öncelikle kuyu sondajları yapıldı. Aydın merkeze kuş uçuşu 13 kilometre mesafedeki Halilbeyli JES sahası 1864 metrekare. Elde edilen veriler neticesinde santral yatırımı için en uygun yer kanaatine varıldı.  

Proje sahasına ulaşım İncirliova-Koçarlı karayolu ile sağlanıyor. Proje sahası çevre yoluna 1.5 km uzaklıkta. Santral için mevcut kadastral yollar kullanılacak ve bir ek yol yapılmayacak. Santral Ön Lisans alanı içerisinde yol bulunmuyor.  

ÇED GEREKLİ KARARI ALINDI 

Halilbeyli 1 JES için Çevre Bakanlığı’na sunulan proje tanıtım dosyasının incelenmesi sonucunda Aydın Valiliği’nce “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gereklidir” kararı verilmiş durumda. Santralin kurulum aşamasında 45, işletme aşamasında ise 5 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.  

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler