1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Aydın Kuyucak’ta jeotermal kaynak aranacak

Aydın Kuyucak’ta jeotermal kaynak aranacak

Kocaer Enerji, 96 milyon TL yatırımla Aydın’da 2 adet jeotermal sondaj kuyusu açacak. Kaynak jeotermal enerji santralinde enerji üretme amacı ile kullanılacak.

Aydın Kuyucak’ta jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Aydın’ın Kuyucak ilçesi sınırları içinde 2 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak çıkarılıp kullanılacak. 

Çelik üreticisi Kocaer Grup şirketlerinden Kocaer Enerji A.Ş. tarafından Aydın ili, Kuyucak ilçesi, Kurtuluş Mahallesi sınırları içindeki ER: 3315389 (IR:J-443) ruhsat numaralı alanda jeotermal kaynak arama ve üretim faaliyeti planlanıyor. Projenin değeri 96 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Kocaer JES Jeotermal Kaynak Arama Sondaj Faaliyeti kapsamında 2 noktada (KCH-4 ve KCH-4A) sondaj kuyusu açılacak. Kuyuların herbirnin kapasitesi 1215 kWh (1,22 MWe) olacak. 2 adet kuyudan biri üretim biri de reenjeksiyon kuyusu olacak. Açılacak sondaj kuyularının derinliği 3000 metre ±250 metre olacak. Çalışmalar kapsamında 40 personelin istihdam edilmesi planlanıyor.

Jeotermal arama sondaj çalışması için hidrojeolojik, jeokimya, jeofizik, sondaj, test ve ölçümler yapılarak ortaya çıkan jeotermal kaynağın jeotermal enerji santralinde enerji üretme amacı ile kullanılması düşünülüyor. 

Enerji Günlüğü