1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Aydın Nazilli’de kapalı kömür ocağı işletilecek

Aydın Nazilli’de kapalı kömür ocağı işletilecek

Volyak Grup, Aydın’ın Nazilli ilçesinde Kömür Ocağı, Eleme, Depolama ve Paketleme Tesisi kuracak. Grup yılda 240 bin ton kömür üretecek.

Aydın Nazilli’de kapalı kömür ocağı işletilecek

Enerji Günlüğü - Aydın’ın Nazilli ilçesi sınırları içinde kapalı işletme yöntemi ile yılda 240 bin ton kömür üretilecek. 

Volyak Grup Madencilik Ltd. Şti. tarafından Aydın İli, Nazilli İlçesinde 50562 (EN:2391214) ruhsat numaralı sahada Kömür Ocağı, Eleme, Depolama ve Paketleme Tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değeri 3 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Proje kapsamında 11 bin metrekarelik alanda kömür ocağında kapalı işletme yöntemi ile ocak üretimi yapılacak. Kapalı işletme yönteminde patlatma işlemi ile gevşetilen malzeme Bobcat ve Taşıyıcı Makinelerle taşınarak yüzeye çıkarılacak ve Eleme, Depolama ve Paketleme tesisine gönderilerek boyutlandırılacak ve stok alanına sevk edilecektir. Buradan da satış yapılarak proje alanından gönderilecek.

Ocakta yılda 240 bin ton kömür üretilecek. Aynı şekilde kömür eleme, depolama ve paketleme tesisinin kapasitesi de yılda 240 bin ton olacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler