1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Aydın’a 250 MW’lık rüzgar santralini Enerjisa kuracak

Aydın’a 250 MW’lık rüzgar santralini Enerjisa kuracak

Dört ayrı bölgede toplam 1000 MW’lik rüzgar enerji santrali kapasite tahsisi için açılan ihalelerin 250 MW’lik Aydın bölgesini kWh başına 4.56 cent ile en düşük teklifi veren Enerjisa kazandı.

Aydın’a 250 MW’lık rüzgar santralini Enerjisa kuracak

Enerji Günlüğü - Dört ayrı bölgede toplam 1000 MW’lik rüzgar enerji santrali kapasite tahsisi için açılan ihalelerin 250 MW’lik Aydın bölgesini kWh başına 4.56 cent ile en düşük teklifi veren Enerjisa kazandı.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) tarafından açılan rüzgar enerji santrali kapasite tahsis ihaleleri başladı. Dört bölgede kurulacak 1000 MW’lık rüzgar santralleri için ikinci YEKA RES-2 ihalelerinin 250 MW’lik Aydın Bölgesi kısmı için düzenlenen ihale Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’ın komisyon başkanlığında yapıldı. Aydın bölgesi için yapılan ilk kısmın kazananı kilovatsaat (kWh) başına 4.56 cent ile en düşük teklifi veren Enerjisa Üretim Santralleri AŞ.’nin oldu.

Aydın Bölgesi için Enercon Rüzgar Enerji Santrali Kurulum Hizmetleri Ltd.Şti., Enerjisa Üretim Santralleri AŞ., Eze İnşaat A.Ş., İklim Elektrik Yatırım, Sanayi ve Ticaret AŞ. yarıştı. 

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler