1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aydın’a bu yıl 400 milyon lira enerji yatırımı yapılacak

Aydın’a bu yıl 400 milyon lira enerji yatırımı yapılacak

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Aydın'da bu yıl 400 milyon liraya yakın elektrik dağıtım, doğal gaz dağıtım ve madencilik yatırımı yapılacağını açıkladı.

Aydın’a bu yıl 400 milyon lira enerji yatırımı yapılacak

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Aydın'da bu yıl 400 milyon liraya yakın elektrik dağıtım, doğal gaz dağıtım ve madencilik yatırımı yapılacağını açıkladı.

Aydın Ticaret Odasında düzenlenen Enerji Koordinasyon Toplantısında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Aydın’da enerji ve madencilik alanında geçtiğimiz 460 milyon lira yatırım yapıldığını belirterek, bu yıl da yaklaşık 385-400 milyon lira yatırım yapılacağını açıkladı. Dönmez bu yatırımın 300 milyon liralık kısmının elektrik dağıtımına, 50-60 milyon liralık kısmının da doğalgaz dağıtımına yapılacağını kaydetti. 

DİDİM’E DOĞAL GAZ ULAŞMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR

Aydın nüfusunun 4'te 1'inin doğal gaza ulaşımının bulunduğunu ifade eden Dönmez, ilçelere doğal gazın ulaşması için belediye meclislerinin karar alması gerektiğini belirterek, belediyelerden destek talebinde bulundu.  

Kentte, merkez nüfusu 20 binin üzerinde olduğu halde doğal gaz kullanmayan tek ilçe olan Didim'in doğal gaza kavuşması için çalışma yapıldığını aktaran Dönmez, "Gelecek 3 yıl içinde 5-6 ilçemize daha doğal gaz getirmiş olacağız" dedi.

Dönmez Aydın’da 1496 megavatlık bir kurulu gücün olduğunu belirterek, ilde kömür, mermer, kuvars gibi maden kaynaklarına da rastlandığını kaydetti.

Bakan dönmez ayrıca jeotermal kurulu gücüne en fazla sahip Aydın'da, KİPAŞ Jeotermal 1 jeotermal enerji santralini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler