1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Aydın’da plastik atıklardan enerji üretilecek

Aydın’da plastik atıklardan enerji üretilecek

Toren Oil Makine, Aydın’da plastik atık geri kazanım tesisi kuracak. Tesiste günde 5 ton plastik atıktan enerji ve yağ elde edilecek.

Aydın’da plastik atıklardan enerji üretilecek

Enerji Günlüğü - Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulacak tesiste günde 5 ton plastik atığın geri kazanımı yapılarak enerji ve yağa dönüştürülecek. 

Toren Oil Makine Geri Dönüşüm San. Tic. Ltd. Şti. Tarafından Aydın İli, Efeler İlçesinde 500 m2 alanında plastik atık geri kazanımı yapılarak enerji ve yağa dönüştürülmesi planlanıyor. Projenin değeri 7,5 milyon TL olarak hesaplanıyor. Tesiste 5 ton/gün plastik atık geri kazanımı yapılarak enerji ve yağa dönüştürülecek. 

Tesiste hammadde olarak polietilen yapıdaki evsel ve endüstriyel nitelikli tehlikesiz plastik atıklar kullanılacak. Tesiste ön hazırlık aparatı olarak kullanılacak besleme silosu ile parçalanmış ve kuru haldeki plastik hammadde erken ısıtma aşamasında öncelikle kademeli olarak 130, 200, 320°C sıcaklıklarda ısıtılarak eritilip sıvı hale getirilecek. Sıvılaştırılmış hammadde termoliz işlemin yapılacağı ana reaktöre aktarılarak, burada tamamen dış ortama kapalı bir şekilde piroliz işleminden geçecek.

Bu işlem sonucunda geri kazanım ürünü olarak %85 oranında olan piroliz yağı yanı sıra %12 oranında piroliz esnasında oluşan sentez gazı ve hammadde plastiklerden fiziksel yöntemlerle ayrıştırılamamış organik kirler ve piroliz edilemeyen diğer maddelerden kaynaklı, toplam kütlenin %3’ü oranında kül kalıntısı olarak üç farklı çıktı oluşacak.  

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler