1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ayen Enerji, Ostim DKÇS’de üretimi sonlandırdı

Ayen Enerji, Ostim DKÇS’de üretimi sonlandırdı

Enerji Günlüğü - Ayen Enerji, 41 MW'lık Ankara'da bulunan Ostim Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Üretim Santrali'nde üretimin tamamen sonlandırılmasına...

Ayen Enerji, Ostim DKÇS’de üretimi sonlandırdı

Enerji Günlüğü - Ayen Enerji, 41 MW'lık Ankara'da bulunan Ostim Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Üretim Santrali'nde üretimin tamamen sonlandırılmasına karar verdi. 

Enerji Piyasasındaki gelişmeler bir elektrik santralinin üretiminin durdurulmasına neden oldu. Ayen Enerji, Ostim Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik üretim Santral işletmesinde üretimin tamamen sonlandırılmasına karar verdiğini açıkladı.

Açıklamada, enerji piyasasında meydana gelen gelişmelerden şirketin olumsuz etkilenmesi nedeniyle  işletmenin sürekli çalışmasının sağlanamaması, uzun yıllardır devam eden bu durumun kaldırılamaz bir yük ve maliyet oluşturması ve alınan geçici tedbirlerin de artık yetersiz kalması nedeniyle, 12/01/2017 tarihinde alınan karar doğrultusunda personel azaltımı yapıldığı hatırlatılarak, "Ancak, alınan bu tedbir, mevcut piyasa koşullarında işletmemizin devamlılığı için yeterli olamamış, birim enerji üretim maliyetimiz, piyasadaki birim enerji satış fiyatının üzerinde kalmış ve işletmenin devamlılığı sağlanamaz hale gelmiştir. Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı -Ostim Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik üretim Santral işletmesinde üretimin tamamen sonlandırılmasına, -Mevcut tesislerde üretim faaliyeti olmamakla birlikte, güvenlik ve bazı idari, teknik işlerin devamında zorunluluk bulunması nedeniyle yeterli sayıda personel istihdamı ile kalan personelin İş Akitlerinin yasal hakları ödenerek sonlandırılmasına, -Toplu işçi çıkartma ile ilgili gerekli bildirimlerin yapılarak konu ile ilgili diğer yasal süreçlerin başlatılmasına karar verildi.” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler