1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ayen Enerji’nin yurtdışı iştirakine 128 milyon Euro kredi alınacak

Ayen Enerji’nin yurtdışı iştirakine 128 milyon Euro kredi alınacak

Enerji Günlüğü- Ayen Enerji yurt dışındaki iştirakinin, İş Bankası’ndan 128 milyon Euro kredi kullanmasını onaylamak amacıyla Genel Kurulunda karar...

Ayen Enerji’nin yurtdışı iştirakine 128 milyon Euro kredi alınacak

Enerji Günlüğü- Ayen Enerji yurt dışındaki iştirakinin, İş Bankası’ndan 128 milyon Euro kredi kullanmasını onaylamak amacıyla Genel Kurulunda karar aldı.

Ayen Enerji'den KAP'a yapılan açıklamaya göre, Arnavutluk Cumhuriyeti'nde kurulu olan ve Ayen Enerji’nin sermayesinin %82 oranında hissedarı olduğu AYEN AS ENERGJI SHA Şirketi’ne Türkiye İş Bankası A.Ş.’den 128.000.000 Euro tutarında kredi alınması için başvuruda bulunulmasına karar verildi.

Şirketi Genel Kurulu’nda alınan karar şöyle; 

“1) a) AYEN AS ENERGJI SHA Şirketinin, Türkiye'de Yerleşik olan Türkiye

İş Bankası A.Ş. Kurumsal Şubesi'nden toplam 128.000.000 Euro tutarında nakdi ve/veya gayrinakdi kredi kullanımı için başvuruda bulunulup kredi alınmasının kabulü ve onaylanmasına ve bu doğrultuda diğer tarafların yanı sıra, Kredi Alan sıfatıyla AYEN AS ENERGJI SHA Şirketinin ("Kredi Alan"), Orijinal Kredi Veren (Original Lender), Kredi Temsilcisi (Facility Agent) ve Teminat Temsilcisi (Security Agent) sıfatıyla Türkiye'de yerleşik olan Türkiye İş Bankası A.Ş. Başkent Kurumsal Şubesi ("Kredi Veren") ile bir kredi sözleşmesi ("Kredi Sözleşmesi") imzalaması hususunda yapılacak olan AYEN AS ENERGJI SHA Şirketinin Genel Kurulunda olumlu yönde oy kullanılmasına oybirliği ile karar verildi. 

b) AYEN AS ENERGJI SHA Şirketinin, Kredi Veren'den alınacak ve Teminat Altına Alınmış Yükümlülüklerin (Kredi Sözleşmesinde Secured Obligations olarak tanımladığı üzere) sürekli teminatını oluşturmak üzere %82 oranında hissedarı olduğumuz AYEN AS ENERGJI SHA Şirketinin Hisseleri üzerine Kredi Veren lehine birinci dereceden rehin tesis edilmesine, tesis edilecek rehne ilişkin Arnavutluk hukukuna göre Hisse Rehni Sözleşmesi (Financial Colateral Over Shares Agreement) imzalanmasına ve bu sözleşme uyarınca yetkili kurumlarda Kredi Veren lehine bloke edilmesinin ve söz konusu rehnin gerekli kurum ve kuruluşlarda tescil edilmesinin kabul edilmesi ve onaylanması hususunda AYEN AS ENERGJI SHA Şirketinin Genel Kurulunda olumlu yönde oy kullanılmasına karar verildi.

2) Yukarıda alınan kararlar doğrultusunda, AYEN AS ENERGJİ SHA, Şirketinin Yönetim Organı ve Ortaklar Toplantılarında (the Board of Administration and Shareholders' Meeting) yapılacak görüşmelerde; AYEN AS ENERGJI SHA Şirketinin, Kredi Veren'den toplam 128.000.000 avro (yüzyirmisekizmilyon Euro) tutarında nakdi ve/veya gayrinakdi kredi kullanımı için başvuruda bulunulup kredi alınmasının kabulü ve onaylanması hususunda olumlu yönde oy kullanılmasına karar verilmiştir.”

Önceki ve Sonraki Haberler