1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aygaz Aykargo için McKinsey ile ortak oldu

Aygaz Aykargo için McKinsey ile ortak oldu

Aygaz, Aykargo AŞ’nin faaliyetlerini genişletmek ve şirket sermayesini arttırmak amacıyla McKinsey Grubu ile ortaklık sözleşmesi yaptı. 

Aygaz Aykargo için McKinsey ile ortak oldu

Enerji Günlüğü - Aygaz, Aykargo AŞ’nin faaliyetlerini genişletmek ve şirket sermayesini arttırmak amacıyla McKinsey Grubu ile ortaklık sözleşmesi yaptı. 

Aygaz AŞ'nin % 100'üne sahip olduğu Aygaz Aykargo Dağıtım Hizmetleri AŞ'nin (Aykargo) faaliyetlerinin geliştirilmesi ve daha etkin yürütülmesi amacıyla, Aygaz, Aykargo ve McKinsey Grubu (‘McKinsey') arasında Ortaklık Çerçeve Sözleşmesi imzalandı. 

Sözleşme kapsamında ilk 5 yılda Aykargo'ya toplam 75 milyon Dolar sermaye konacak. Ortaklık yapısı ise %80 Aygaz, %20 McKinsey olarak belirlendi. 5 yıllık süreçte McKinsey tarafından Aykargo'ya üstlendiği yatırım tutarı kadar teknik destek ve danışmanlık hizmetleri sunacak. 

Ayrıca beşinci yılın sonundan itibaren; McKinsey'e sahip olduğu payları belirli dönem ve koşullarda halka arz ve/veya Aygaz'a satma opsiyonu verilmesi suretiyle çıkış hakkı, Aygaz'a da ön alım hakkı ve satın alma opsiyonu tanındı. 

İşbirliğinin detaylarına ilişkin tamamlayıcı ek sözleşmelerin 15 Nisan 2021 tarihine kadar imzalanması planlanıyor. 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler