1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aygaz kargo sektörüne adım attı

Aygaz kargo sektörüne adım attı

Aygaz, mevcut bayi ağı ve eve teslimat tecrübesini kullanarak McKinsey & Company ortaklığıyla 81 ilde kargo hizmeti verecek.

Aygaz kargo sektörüne adım attı

Enerji Günlüğü - Aygaz, mevcut bayi ağı ve eve teslimat tecrübesini kullanarak McKinsey & Company ortaklığıyla 81 ilde kargo hizmeti verecek.

Türkiye LPG sektöründe faaliyet yürüten Koç Topluluğu şirketlerinden Aygaz, bağlı ortaklığı Aykargo altında kargo sektörüne adım attı. Aykargo’nun, Aygaz’ın mevcut bayi ağı ve eve teslimat tecrübesini kullanarak, e-ticaret ve büyüyen kargo dağıtım sektöründe faaliyetlerini geliştirmesi ve daha etkin yürütmesi amacıyla Aygaz, Aykargo ve McKinsey & Company arasında Ortaklık Çerçeve Sözleşmesi imzalandı. 

15 Ocak 2021 tarihinde imzalanan anlaşma kapsamında taraflarca Aykargo’ya ilk 5 yılda toplam 75 milyon dolara kadar yatırım yapılması öngörülüyor. Ortaklık yapısı da %80 Aygaz, %20 McKinsey & Company olarak belirlenen Aykargo’nun, B2C odaklı ve teknolojik son nokta teslimat şirketi olma hedefiyle yola çıkarak Aygaz’ın tecrübesi, yaygın bayi ve alt yapısı ile 81 ilde hizmet vermesi planlanıyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler