1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aygaz’dan Bangladeş’e yatırım

Aygaz’dan Bangladeş’e yatırım

Enerji Günlüğü - Aygaz, Bangladeşli United Enterprises ortaklığı ile Bangladeş’te LPG temini, dolumu ve dağıtımı için dört yılda 150 milyon dolar...

Aygaz’dan Bangladeş’e yatırım

Enerji Günlüğü - Aygaz, Bangladeşli United Enterprises ortaklığı ile Bangladeş’te LPG temini, dolumu ve dağıtımı için dört yılda 150 milyon dolar yatırım yapacak.

Yurtdışı faaliyetlerini güçlendirmek ve uluslararası piyasalarda üçüncü taraflarla ticareti daha da artırmak amacıyla bir süre önce Londra’da şube açan Aygaz, Asya pazarına açılıyor. Aygaz, Bangladeş’te LPG temini, dolumu ve dağıtımı yapmak üzere ülkenin önde gelen şirketlerinden United Enterprises ile anlaştı. Yüzde 50-50 ortaklık ile yönetilecek şirket için ortaklık sözleşmesi 5 Mart 2019 tarihinde United Enterprises’ın Dakka’daki merkez ofisinde imzalandı.

BANGLADEŞ’İN AYGAZ’INI OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ

Koç Holding Enerji Grup Başkanı ve Aygaz Yönetim Kurulu Üyesi Yağız Eyüboğlu, ortaklığa ilişkin yaptığı açıklamada, Aygaz’ın LPG’nin temini, stoklanması, dolumu ve LPG’li cihaz üretimiyle satışını kapsayan süreçleri gerçekleştiren entegre bir LPG şirketi olarak 1961 yılında kurulduğunu hatırlatarak, “Aygaz LPG sektöründe önemli deneyime sahip. Bu deneyimi, uluslararası alana taşıyarak, Aygaz’ın marka değerini ve dünya LPG pazarındaki konumunu güçlendirerek, sürdürülebilir büyüme sağlamayı ve geleceğe yatırım yapmayı hedefliyoruz. Yurtdışı piyasalarda üçüncü taraflarla ticaretimizi daha da artırmak amacıyla açtığımız Londra şubemiz bunun ilk adımını oluşturuyor. Bugün de Bangladeş’in önde gelen şirketleri arasında yer alan United Enterprises’la iş ortaklığımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yarım asrı aşkın bilgi ve deneyimimizi, Bangladeş’in önde gelen şirketi United Enterprises’ın yerel gücüyle birleştiriyoruz. Bangladeş’in Aygaz’ını oluşturmayı hedefliyoruz” dedi. 

BÖLGE ÜLKELERDEKİ GENİŞLEME OLANAKLARINI TAKİP EDECEĞİZ

Yatırım kapsamında ilk tesis inşaatına bu yılın son çeyreğinde başlamayı planladıklarını ifade eden Aygaz Genel Müdürü Gökhan Tezel de, “Yatırımlarımızı ilk dört yıl için, pazar ve satış gelişmelerine paralel ve kademeli olarak, payımız oranında katılım sağlayacağımız şekilde yaklaşık 150 milyon dolar olarak öngördük. LPG sektöründe edindiğimiz 58 yıllık birikimle Bangladeş LPG pazarında fark yaratacağımıza inanıyoruz. Faaliyetlerimizi, Bangladeş LPG sektöründe, değer zincirinin her aşamasında yer alan öncü şirket olma vizyonuyla sürdüreceğiz. Yatırımımız ile Bangladeş’teki ticari faaliyetlerin yanısıra, yeni fırsatları da değerlendirerek bölgedeki büyüme olanaklarını takip edeceğiz” dedi.

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler