1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aygaz’ın Bangladeş’teki şirketi faaliyete geçti

Aygaz’ın Bangladeş’teki şirketi faaliyete geçti

Aygaz’ın, United Enterprises ile kurduğu ortak girişim şirketi United Aygaz Bangladeş, faaliyete başladı.

Aygaz’ın Bangladeş’teki şirketi faaliyete geçti

Enerji Günlüğü -Aygaz’ın, United Enterprises ortaklığıyla kurduğu United Aygaz Bangladeş, faaliyetlerine başladı.

LPG şirketi Aygaz’ın yurt dışında büyüme stratejisi çerçevesinde United Enterprised&Co. Ltd. ortaklığıyla kurduğu United Aygaz Bangladeş, Anwara'daki 6 bin metrik ton kapasiteli Chattogram ana fabrikasında faaliyetlerine başladı.

Bangladeş pazarına yönelik LPG temini, dolumu ve dağıtımına ilişkin faaliyette bulunmak üzere eşit yönetim esaslarına dayalı bir ortak girişim şirketi olan United Aygaz,LPG alanında enerji çözümleri sunacak.

UNİTED AYGAZ, LPG TÜPLERİ ÜRETİYOR

United Aygaz, hem ev tüketicileri hem de endüstriyel tüketiciler için 12 kg ve 35 kg olmak üzere iki farklı boyda sunulan LPG tüpleri ürettiğini açıkladı. Şirket ilerleyen günlerde dökme gaz ve otogaz konusunda da faaliyete geçmeyi planlıyor.

“BANGLADEŞ İÇİN LPG ÖNEMLİ BİR ENERJİ ÇÖZÜMÜ”

Bangladeş’in hızla büyüyen bir ülke olduğunu ve büyümesine paralel olarak enerji ihtiyacında da artış gözlemlendiğini vurgulayan Aygaz Genel Müdürü Gökhan Tezel, “United Aygaz’la daha iyi, daha güvenli ve daha kullanışlı temiz enerji çözümleri sunarak, insanlara her günü en iyi şekilde yaşamaları için gereken enerjiyi sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Hava kirliliğinin oldukça dikkat çekici seviyelerde olduğu Bangladeş için LPG çok önemli bir enerji çözümü olarak ortaya çıkıyor” dedi.

“PANDEMİDE TAM KAPASİTE ÜRETİM”

Yaklaşık bir yılda tam kapasiteyle üretip, satışlara başladıklarını belirten United Aygaz Bangladeş CEO’su Ercüment Polat, “Aygaz'ın tecrübe ve birikimi ile United Group'un gücünü birleştirerek uyum içinde çalıştık. Bu süreçte öğrendik, geliştik. Zorluklarla mücadele ederek Asya Kıtası’nda yepyeni bir ekiple başarıya ulaşmanın keyfini yaşadık. Gerek Türkiye'den destek için gelen arkadaşlarımız gerekse Bangladeş'te oluşturduğumuz ekibimiz sayesinde pandemi koşullarına rağmen, olabildiğince hızlı bir şekilde faaliyetimize tam kapasite ile başladık” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler