1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aygaz’ın Faaliyet Raporu’na uluslararası ödül

Aygaz’ın Faaliyet Raporu’na uluslararası ödül

Enerji Günlüğü - Aygaz, yıllık finansal raporlaması dünya çapında "Enerji-Petrol ve Gaz ile tüketilebilir yakıtlar" kategorisinde “Altın Ödül”ün...

Aygaz’ın Faaliyet Raporu’na uluslararası ödül

Enerji Günlüğü - Aygaz, yıllık finansal raporlaması dünya çapında "Enerji-Petrol ve Gaz ile tüketilebilir yakıtlar" kategorisinde “Altın Ödül”ün sahibi oldu. 

Şirket faaliyet raporlarının değerlendirildiği en itibarlı yarışmalardan biri olarak kabul edilen ve Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi'nin (LACP) düzenlediği 2012 yılı Faaliyet Raporu Vizyon Ödülleri’ne 25’ten fazla ülkeden 800 firma başvurdu. Aygaz’ın faaliyetlerini, kurumsal, ekonomik, sosyal ve çevresel açılardan ele alan ve Demirbağ Tasarım ile işbirliği içerisinde hazırlanan kapsamlı rapor, LACP’de iletişim profesyonellerinin oluşturduğu uzman bir heyet tarafından değerlendirildi. Aygaz, Dünya çapında “Enerji-Petrol ve Gaz ile tüketilebilir yakıtlar” kategorisinde “Altın Ödül”ün sahibi oldu.

Söz konusu değerlendirmede, 100 üzerinden 98 puan alan Aygaz’ın 2012 yılı faaliyet raporu “ilk izlenim” olarak 30 üzerinden 29 puan aldı. Rapor kapağı, hissedarlara mektup, raporun anlatımı, finansal verilerin sunumu, yaratıcılık ve mesajın netliği konusunda 10 üzerinden 10 puan verilirken, bilgiye erişilebilirlik 10 üzerinden 9 puan olarak değerlendirildi ve rapora verilen toplam puan 100 üzerinden 98’e ulaştı. Bu puan ise Aygaz’a "Altın" Ödül getirdi.

LACP Sorumlu Müdürü Christine Kennedy, "Aygaz’ın faaliyet raporunu genel itibarıyla olağanüstü bulduk. Söz konusu çalışmayı, sektöründeki en iyi faaliyet raporlarından biri olarak değerlendiriyoruz" dedi.

LACP’nin verdiği ödüller, SPK lisanslı bağımsız bir araştırma kuruluşu tarafından kısa bir süre önce 9.27 olarak açıklanan Aygaz’ın Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunu uluslararası anlamda da tescil ediyor. Aygaz’ın değerlendirme sonucu aldığı 9.27 derecelendirme notu, şirketin SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum sağlamış olduğunu gösteriyor. Bu not, söz konusu raporun başta yatırımcılar ve kamuoyu olmak üzere tüm paydaşların beklentilerine karşılık verdiğini ortaya koyuyor. 

AYGAZ VE OPET ORTAK GAYRİMENKUL ŞİRKETİ KURUYOR

LPG SATIŞLARININ YÜZDE 85'İNİ İLK 10'DAKİLER YAPTI 

İPRAGAZ BAYİ VE MÜŞTERİLERİ ÖDEMELERİNİ TURKCELL CÜZDAN'LA YAPABİLECEK 

Önceki ve Sonraki Haberler