1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AYM: İrtifak tazminatı davasında masraflar TEDAŞ’a ait

AYM: İrtifak tazminatı davasında masraflar TEDAŞ’a ait

AYM, davacının irtifak bedeli eksik belirlendiği gerekçesiyle kazandığı tazminat davasında; başvuran aleyhine mahkeme harcı ve vekalet ücretine hükmedilmesini, Anayasa’ya aykırı buldu.

AYM: İrtifak tazminatı davasında masraflar TEDAŞ’a ait

Enerji Günlüğü - AYM, davacının irtifak bedeli eksik belirlendiği gerekçesiyle kazandığı tazminat davasında; başvuran aleyhine mahkeme harcı ve vekalet ücretine hükmedilmesini, Anayasa’ya aykırı buldu.

Anayasa Mahkemesi (AYM), kamulaştırmasız olarak üzerinden enerji nakil hattı geçirilen taşınmazın irtifak bedelinin eksik belirlendiği gerekçesiyle açılan tazminat davasında, aleyhe yargılama giderlerine ve vekalet ücretine hükmedilmesini Anayasa’ya aykırı buldu. 

Kübra Yıldız, Rabia Betül Yıldız, İpek Yıldız ve Özmen Yıldız; kendilerine ait arazi üzerinden kamulaştırmasız olarak enerji nakil hattı geçiren Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ’ye (TEDAŞ) karşı, mülkiyet hakkının ihlal edildiği iddiasıyla tazminat davası açmıştı. Ancak mahkeme, mahkeme harcı ile vekalet ücretlerini davayı kazanan arazi sahiplerinin üzerinde bırakmıştı. 

Bunun üzerine davacı vekili Nihat Yardımcı, mülkiyet hakkının ihlal edildiği iddiasıyla AYM’ye başvurdu. 

AYM oybirliği ile mülkiyet hakkının ihlal edildiğine; kararın birer örneğinin TEDAŞ’ın ilgili olduğu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına ve Adalet Bakanlığına gönderilmesine karar verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler