1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Aytekin: Enerji sepetine nükleeri de katacağız

Aytekin: Enerji sepetine nükleeri de katacağız

ETKB Müşteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin, arz güvenliğinin arttırılmasına yönelik olarak enerji sepetine nükleer enerjiyi de...

Aytekin: Enerji sepetine nükleeri de katacağız

Enerji Günlüğü - ETKB Müşteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin, arz güvenliğinin arttırılmasına yönelik olarak enerji sepetine nükleer enerjiyi de katacaklarını söyledi. 

 

ICCI 2016 – 22. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı Ve Konferansı'nın açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin, arz güvenliğinin arttırılmasına yönelik olarak enerji kaynaklarını çeşitlendireceklerini ve enerji sepetine nükller enerjiyi de katacaklarını söyledi. 

 

Aytekin, enerji arzının sürekliliğini sağlamak sürdürülebilir, uygulanabilir ve uzun vadeli doğru enerji politikalarının oluşturulması ile mümkün olabileceğini belirterek, “Sürekli artan enerji talebini karşılamak ve dışa bağımlılığı azaltmak için var olan bütün potansiyellerimizi en kısa sürede devreye almak, yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızın tamamından yararlanmak durumundayız. Ülke olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının enerji arzı içindeki payını yükseltmek, enerji verimliliğini artırmak, enerji ve tabii kaynaklar alanındaki faaliyetlerin çevreye olan olumsuz etkilerini en aza indirmek, enerji ve tabii kaynaklar alanında yenilikçiliğin öncüsü ve destekçisi olmak bakanlığımızın temel stratejileri arasındadır. Bu şartlar altında, ICCI hem katılım açısından hem de verimlilik açısından enerji sektöründe çok önemli bir gelenek oluşturmuş durumdadır. Enerjinin tüm alanlarında özel sektörün, kamunun, akademik dünyanın tartışma platformu bulduğu önemli bir konferans ve fuar olan ICCI’in bu başarısını önümüzdeki yıllarda da devam ettirmesini ve bu geleneği yaşatmasını yürekten diliyorum” dedi.

Son on yıl içinde dünyada gaz ve elektirk ihtiyacının en fazla arttığı ülkenin Çin'den sonra Türkiye olduğunu kaydeden Aytekin, buna bağlı olarak hızla artan enerji talebi nedeniyle enerji ithalatına bağımlılığının da arttığını ifade etti. 

Enerji sektöründe hem yerli hem de yabancı yatırımları açısında bir çok fırsat mevcuttur" diyen Aytekin, yatırım ortamını daha da iyileştirmeleri gerektiğini söyledi.

Sabiha KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler