1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aytemiz'te self servis ile motorin 20, benzin 15 kuruş ucuz

Aytemiz'te self servis ile motorin 20, benzin 15 kuruş ucuz

Enerji Günlüğü - Aytemiz 30 istasyonda “kendin doldur kendin kazan” sloganıyla self servis satış dönemini başlattı. Genel Müdür Ahmet Eke, “Yakıtını...

Aytemiz'te self servis ile motorin 20, benzin 15 kuruş ucuz

Enerji Günlüğü - Aytemiz 30 istasyonda “kendin doldur kendin kazan” sloganıyla self servis satış dönemini başlattı. Genel Müdür Ahmet Eke, “Yakıtını kendisi doldurana litre başına benzin 15, motorin 20 kuruş daha ucuza satılacak” dedi. 

Akaryakıt dağıtım şirketi Aytemiz, Türkiye’de self servis yakıt alım hizmetini yaygınlaştırmak üzere harekete geçti. Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, düzenlediği basın toplantısında, üzerinde yapay zeka ile plaka tanıma sistemi barındıran yeni bir kiosk teknolojisini kullanarak 30 istasyonda self servis hizmeti vermeye başladıklarını duyurdu. Ahmet Eke, bu hizmetin yaklaşık bir ay sonra da Türkiye genelinde 40 ildeki 100 Aytemiz istasyonunda devreye girmiş olacağını kaydetti. 

AMAÇ REKABETTE ÖNE GEÇMEK  

Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, sektörde sadece istasyon sayısı, pazar payı, satış oranı ile değil, hizmetlerle fark yaratarak, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıyıp, sektöre öncülük ederek büyümeyi hedeflediklerini anlattı. Türkiye’deki tüketicilerin batılı ülkelerde uygulanan sistemlere ve hizmetlere çok hızlı adapte olabildiğini vurgulayan Ahmet Eke “Gelişmiş yazılım ve yapay zekâ sayesinde, kullanıcı dostu self servis yakıt alımına da çok kolay adapte olacaklarına ve hizmetin hızla yaygınlaşacağına inanıyoruz” dedi. 

SELF SEVRİS ALIMA DÜŞÜK FİYAT

Ahmet Eke, self servis akaryakıt alımının tüketiciye zaman tasarrufunun yanı sıra, fark edilir bir fiyat avantajı da sağlayacağını söyledi. Eke’nin verdiği bilgiye göre, self servis yakıt alana litre başına benzin 15 kuruş, motorin 20 kuruş daha düşük fiyattan satılacak. 

ŞİMDİLİK SADECE KREDİ KARTI GEÇERLİ 

Aytemiz’in self servis akaryakıt alım hizmetinden şimdilik sadece kredi kartı ile yararlanılabiliyor. Şirket yetkilileri, en geç iki ay içinde self servis yakıt alım hizmetinin nakit para kullanmak isteyenlere de açılacağını belirtti. 

POMPACILAR İŞSİZ KALMAYACAK  

Genel Müdür Ahmet Eke, self servis hizmetinin pompa görevlilerini işsiz bırakmayacağını belirterek “Şu an self servis hizmeti verecek adalarda çalışan pompa görevlilerimiz self servis asistanı olarak aynı istasyon içinde veya diğer akaryakıt dışı satış ve hizmet alanlarında çalışmaya devam edecek” dedi. 

SELF SERVİSLE YAKIT NASIL ALINACAK?

Self servis akaryakıt alım pompasına yanaşan aracın plakası kameralı sistemde kayıt altına alınacak. Müşteri aracından çıkıp dokunmatik ekran üzerinde, alacağı ürünü ve tutarı seçecek. Sonra yakıt tabancasını deponun ağzına yerleştirecek. Kredi kartı ödeme sistemi soketine takılıp şifre girilince dolum başlayacak. Dolum tamamlandığında müşteri yakıt tabancasını yerine koyacak, deposunun kapağını kapatacak. Bu arada sistem akaryakıt satış fişini ve kredi kartı ödeme slibini çıkaracak. Müşteri bunları alıp istasyondan ayrılabilecek. Aytemiz, self servis adalarını kullanacak müşterilere ilk deneyimlerini yaşarken yardımcı olmak üzere asistanlar da tahsis etti. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler