1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Ayvalı HES cansuyu Etek HES için ÇED gerekli görülmedi

Ayvalı HES cansuyu Etek HES için ÇED gerekli görülmedi

Enerji Günlüğü - Erzurum Valiliği, Ayvalı Barajı ve HES'e cansuyu vermek amacıyla yapılması planlanan 4.924 megawattlık Etek HES projesi için ÇED gerekli...

Ayvalı HES cansuyu Etek HES için ÇED gerekli görülmedi

Enerji Günlüğü - Erzurum Valiliği, Ayvalı Barajı ve HES'e cansuyu vermek amacıyla yapılması planlanan 4.924 megawattlık Etek HES projesi için ÇED gerekli değildir kararı verdi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, 20 gün önce su tutmaya başlayanAyvalı Barajı ve HES'e cansuyu vermek amacıyla yapılması planlanan 4.924 megawattlık Etek HES projesi için ÇED gerekli değildir kararı verildiği belirtildi.

Özdoğan Gruop ve DSİ Bölge Müdürlüğünün kontrolünde, Özdoğan Enerji A.Ş. tarafından Erzurum ili Olur ilçesi Karatuş mevkii sınırları içerisinde Çoruh nehri kollarından Oltu çayı üzerinde kurulan 130.30 MW kurulu gücündeki Ayvalı Barajı ve HES yılda toplam 318.16 GWh elektrik üretecek.

Dünyada 4’ncü, Avrupa’nın ise 177 metre ile en yüksek barajı olan Ayvalı Barajı, yaklaşık 400 milyon dolara maloldu.Ayvalı Barajı ve HES'in Mayıs ayının sonlarına doğru enerji üretimine geçmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler