1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Azerbaycan Afganistan enerji işbirliği artacak

Azerbaycan Afganistan enerji işbirliği artacak

Enerji Günlüğü - SOCAR, Afganistan'ın enerji kaynaklarında işbirliği fırsatlarını değerlendiriyor.Azerbaycan devlet enerji şirketi SOCAR Başkanı Rövnag...

Azerbaycan Afganistan enerji işbirliği artacak

Enerji Günlüğü - SOCAR, Afganistan'ın enerji kaynaklarında işbirliği fırsatlarını değerlendiriyor.

Azerbaycan devlet enerji şirketi SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev ve Afganistan Maden ve Petrol Bakanı Davudşah Sabah bir araya gelerek enerji alanındaki işbirliği konusunu ele aldılar.

SOCAR tarafından yapılan açıklamada Afganistan Maden ve Petrol Bakanı Davudşah Sabah'ın ülkenin zengin petrol ve gaz yataklarından bahsettiği belirtilerek, kendileriyle işbirliği yapma niyetlerini dile getirdiği ifade edildi.

SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev'in de şirketinin uzmanlığına vurgu yaptığı ve şirketin bölgesel ve uluslararası projeleri hakkında bilgi verdiği ifade edildi.

Bu yılın başında İran Ulusal Gaz Şirketi NIGC, bir boru hattı ya da küçük bir LNG terminali yoluyla Afganistan'a doğalgaz ihraç edebileceğini açıklamıştı. Son nükleer anlaşma ile İran üzerindeki yaptırımların hafiflemesiyle TANAP'ın çekiciliği ve ticari değerinin artması ve bunun da Azerbaycan'ın enerji sektörüne fayda sağlaması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler