1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Azerbaycan develüasyona gitti

Azerbaycan develüasyona gitti

Enerji Günlüğü - Azerbaycan, ekonomisini çeşitlendirmek ve ulusalararası rekabet gücünü artırarak ihracatı desteklemek için develüasyon yaptı.Azerbaycan...

Azerbaycan develüasyona gitti

Enerji Günlüğü - Azerbaycan, ekonomisini çeşitlendirmek ve ulusalararası rekabet gücünü artırarak ihracatı desteklemek için develüasyon yaptı.

Azerbaycan Merkez Bankası Cumartesi günü aldığı bir kararla, yerel para birimi Manat için yeni bir döviz kuru belirledi. Manat, dolar karşısında yüzde 33.5 oranında ve euro karşısında yüzde 30 oranında devalüe edildi.

Böylece Manat, dolar karşısında 1.05 ve euro karşısında 1.19 olarak belirlendi. Devalüasyon öncesinde dolar kuru 0.78 ve euro kuru 0.89 seviyesindeydi.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, "Kararın ülke ekonomisinin çeşitlendirilmesinin önünü açmak amacıyla alındığı belirtilen açıklamada, "Karar, uluslararası rekabet gücünü ve ihraç potansiyelini artırmak, daha güçlendirmek ve bu kapsamda ödeme dengesinin, ülkenin uluslararası ödeme yeteneğinin stratejik dayanıklılığını temin etmek amacıyla alındı" denildi.

Merkez Bankası, 16 Şubat Pazartesi günü dolara endeksli kur sistemini, dolar ve avroya endeksli kur sepeti sistemiyle değiştirme yönünde karar almıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler