1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Azerbaycan GECF`e gözlemci üye oldu

Azerbaycan GECF`e gözlemci üye oldu

Enerji Günlüğü - Azerbaycan, doğalgazın OPEC'i olarak bilinen Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu'na (GECF) gözlemci statüsünde üye oldu.Doğalgazın OPEC'i...

Azerbaycan GECF`e gözlemci üye oldu

Enerji Günlüğü - Azerbaycan, doğalgazın OPEC'i olarak bilinen Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu'na (GECF) gözlemci statüsünde üye oldu.

Doğalgazın OPEC'i olarak bilinen Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu'nun (GECF) Üçüncü Liderler Zirvesi İran'ın başkenti Tahran'da 23 Kasım'da başladı. Azerbaycan, Zirveye Enerji Bakanı Natig Aliyev ile gözlemci statüsünde ilk defa katıldı.

Zirveye, Rusya, Bolivya, Ekvator Ginesi, Nijerya, Venezuella, Azerbaycan, Türkmenistan, Irak ve Cezayir Başbakanları yanında OPEC Genel Sekreteri Abdullah Salim El-Bedri ve IEF Genel Sekreteri Aldı Flores-Quiroga da katıldı.

GECF'e üye 12 ülke olan Cezayir, Bolivya, Mısır, Ekvator Ginesi, İran, Libya, Nijerya, Katar, Rusya, Trinidad ve Tobago, Birleşik Arap Emirlikleri ve Venezüella dünya gaz rezervlerinin yüzde 67'sine, dünya LNG ihracatının yüzde 64'üne ve ülkeler arası boru hattı ticaretinin de yüzde 42'sine sahipler.

GECF'e gözlemci statüsünde üye olan ülkeler ise, Irak, Kazakistan, Hollanda, Norveç, Umman, Azerbaycan ve Peru.

Önceki ve Sonraki Haberler