1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Azerbaycan ile Türkmenistan Hazar’da ortak petrol ve gaz çalışmaları yapacak

Azerbaycan ile Türkmenistan Hazar’da ortak petrol ve gaz çalışmaları yapacak

Azerbaycan ile Türkmenistan, Hazar Denizi’nde petrol ve doğal gaz kaynaklarının ortak geliştirilmesine yönelik bir anlaşma imzaladı. 

Azerbaycan ile Türkmenistan Hazar’da ortak petrol ve gaz çalışmaları yapacak

Enerji Günlüğü - Azerbaycan ile Türkmenistan, Hazar Denizi’nde petrol ve doğal gaz kaynaklarının ortak geliştirilmesine yönelik bir anlaşma imzaladı. 

Türkmenistan Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti arasında Hazar Denizi’ndeki "Dostluk" petrol yatağında hidrokarbon kaynaklarının ortak araştırılması, geliştirilmesi ve işletilmesine ilişkin Mutabakat Muhtırası imzalandı. Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta 21 Ocak 2021 tarihinde imzalanan anlaşma, enerji güvenliğinin güçlendirilmesinin yanı sıra iki ülke arasında ve Hazar bölgesinde iş birliğinin genişletilmesinin açık bir örneği olarak değerlendirildi. Anlaşmanın aynı zamanda Hazar Denizi’ni barış, iyi komşuluk ve dostluk denizi olarak güçlendirdiği ve Hazar Denizi’nde iş birliği ve karşılıklı güven atmosferinin güçlenmesine katkıda bulunduğu belirtildi.

Hazar Denizi'nde, Azerbaycan ve Türkmenistan'a ait alanların tam ortasında yer alan "Dostluk" petrol yatağının yaklaşık 60 milyon ton petrol rezervine sahip olduğu tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler