1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Azerbaycan petrolünün Rusya’ya akışı askıya alındı

Azerbaycan petrolünün Rusya’ya akışı askıya alındı

Enerji Günlüğü - Azerbaycan petrol şirketi SOCAR, onarım çalışmaları ve planlı teftiş çalışmaları nedeniyle Bakü-Novorossiysk Boru Hattı’nda...

Azerbaycan petrolünün Rusya’ya akışı askıya alındı

Enerji Günlüğü - Azerbaycan petrol şirketi SOCAR, onarım çalışmaları ve planlı teftiş çalışmaları nedeniyle Bakü-Novorossiysk Boru Hattı’nda petrol akışını askıya aldı.

Azerbaycan basınında yer alan habere göre, SOCAR Halkla İlişkiler Dairesi Başkan Yardımcısı İbrahim Ahmadov, 2008 yılından bu yana işletmekte oldukları Bakü-Novorossiysk Boru Hattı'ndan petrol akışının hat üzerindeki planlı teftişler ve onarım çalışmaları nedeniyle askıya alındığını açıkladı. Ahmadov, “Bakü-Novorossiysk Boru Hattı'nda düzenli denetimler yapıyoruz ve herhangi bir kusur veya risk tespit edildiğinde gerekli onarımları yapıyoruz” dedi.

Ahmadov ayrıca, şirketin ihracat yükümlülüklerini yerine getirmek için Bakü-Novorossiysk üzerinden tedarik edilen petrolün Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattına yönlendirildiğini de kaydetti. 

Bakü-Novorossiysk Petrol Boru Hattı, SOCAR tarafından çıkarılan ve ortak girişimlerle geliştirilen kara alanlarından çıkarılan petrolü taşıyor. 1147 kilometre uzunluğundaki hattın 231 km’si Azerbaycan, 916 km’si Rusya topraklarında bulunuyor. Hat günde en fazla 105 bin varil petrol taşıma kapasitesine sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler