1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Azerbaycan'ın doğrulanmış gaz rezervi 2,6 trilyon metreküp

Azerbaycan'ın doğrulanmış gaz rezervi 2,6 trilyon metreküp

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, ülkenin gaz rezervinin en az 2,6 trilyon metreküp olduğunu söyledi. 

Azerbaycan'ın doğrulanmış gaz rezervi 2,6 trilyon metreküp

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, ülkenin gaz rezervinin en az 2,6 trilyon metreküp olduğunu söyledi. 

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Güney Gaz Koridoru Danışma Konseyi Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, "Yeni tespitler doğrulanmış gaz rezervimizin 2,6 trilyon metreküp olduğunu gösteriyor. Bu daha da yukarı revize edilebilir. Azeri-Çırak-Güneşli alanındaki gaz projeleri de dikkate alındığında potansiyelimiz görülebilir" şeklinde konuştu. 

Aliyev, Azerbaycan'da çok sayıda umut vaadeden gaz alanı olduğunu ifade ederken, özellikle Babek bölgesinde gaz rezervinin 400 milyar metreküp civarında olduğunu vurguladı. 

GÜNEY GAZ KORİDORU DANIŞMA KONSEYİ TOPLANTISI AÇIKLAMASI

Dün yedincisi Bakü’de videokonferans yoluyla gerçekleştirilen Güney Gaz Koridoru Danışma Konseyi Toplantısı ile ilgili yapılan ortak basın açıklamasına, Güney Gaz Koridoru’nun tamamlanmasından duyulan memnuniyet damgasını vurdu.

Konferansta, Güney Gaz Koridoru’nun Avrupa ülkelerinin enerji güvenliğini artırma, Avrupa enerji piyasasının entegrasyonunu daha da kolaylaştırma ve Güney ve Orta Avrupa'daki gaz ağlarının operasyonel bağlanabilirliğine katkıda bulunma stratejik hedefine hizmet ettiği vurgulandı.

Açıklamada, “Güney Gaz Koridorunu, Azerbaycan Cumhuriyeti'ndeki Şah Deniz sahasından Avrupa'ya güvenli, güvenilir ve rekabetçi gaz tedariği sağlayan önemli bir yeni iletim sistemi olarak kabul ediyoruz” ifadesi yer aldı.

Yapılan açıklamada ayrıca tüm ilgili ortakların, Güney Gaz Koridoru'nun, Batı Balkanlar da dahil olmak üzere teknik, düzenleyici ve ticari fırsatlara dayalı olarak yeni enerji piyasalarına doğru genişletilmesi olasılıklarını keşfetme çabalarının desteklendiği de kaydedildi. 

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler