1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Azeri gazını taşıma anlaşması uzatılabilir

Azeri gazını taşıma anlaşması uzatılabilir

Enerji Günlüğü - Botaş, Azerbaycan'ın Şahdeniz 1 doğal gaz sahasından doğal gaz taşıma anlaşmasını 2050 yılından sonra da uzatmayı değerlendiriyor.Azeri...

Azeri gazını taşıma anlaşması uzatılabilir

Enerji Günlüğü - Botaş, Azerbaycan'ın Şahdeniz 1 doğal gaz sahasından doğal gaz taşıma anlaşmasını 2050 yılından sonra da uzatmayı değerlendiriyor.

Azeri basınında yer alan habere göre BOTAŞ Uluslararası Projeler Daire Başkanı İsmail Kürşad Çapanoğlu, Azerbaycan'ın Şahdeniz 1 sahasından doğal gazın Türkiye'ye taşınmasına ilişkin 15 yıl süreli anlaşmayı uzatmayı değerlendirdiklerini söyledi. 

Azeri-Çırak-Güneşli petrol yataklarının işletilmesinin 2050 yılına kadar uzatılmasına ilişkin anlaşmanın imzalandığını hatırlatan Çapanoğlu, buna bağlı olarak cari gaz alım sözleşmesinin sona erdiği tarihte yeni bir anlaşmanın imzalanabileceğini ifade etti. Çapanoğlu, "Hali hazırda SOCAR ile görüşmelere başladık" diye konuştu. Çapanoğlu ayrıca, 2011 yılında varılan ilk anlaşma çerçevesinde TANAP'ta operasyonun Haziran 2018'de başlayacağını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler