1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. B Erk Madencilik kömür üretimini arttıracak

B Erk Madencilik kömür üretimini arttıracak

B Erk Madencilik, Çankırı’da işletmekte olduğu açık kömür ocağında üretim artışı planlıyor. 

B Erk Madencilik kömür üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Çankırı’nın Orta ilçesinde bulunan 200901042 ruhsat numaralı sahanın 0,45 hektarlık kısmında kömür üretiminin arttırılarak yılda 6 bin tona çıkarılacak.

Çankırı ili, Orta ilçesi sınırları dahilinde, B Erk Madencilik İnşaat ve Turizm Ltd. Şti. (B ERK Madencililk) tarafından 200901042 Ruhsat Numaralı Sahada işletilen Kömür Ocağında kapasite artışı planlanıyor. Projenin değeri 2,4 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 0,45 hektar büyüklüğündeki alanda, 6.000 ton/yıl kömür, 1.500 ton/yıl pasa çıkarılacak. 

Ocaktan mekanize kazı (patlatmasız) açık ocak yöntemi ile ekskavatör yardımıyla alınacak kömür madeni yükleyici vasıtasıyla kamyonlara yüklenecek ve saha içerisinde bulunan cevher stok alanına götürülecek. Cevher stok alanında depolanacak kömür madeni ihtiyaç doğrultusunda piyasaya arz edilecek. 

B Erk Madenciliğe ait kömür ocağındaki cevherleşmenin yüzeye yakın olması nedeniyle patlatmasız açık ocak madenciliği tercih ediliyor. Kapasite artışı yapılacak sahadaki görünür rezerv miktarı yaklaşık olarak 170.100 ton olarak hesaplanıyor. Ruhsat sahasının toplam rezervi ise 47.500.000 ton olarak hesaplanıyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler