1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Babadağ Elektrik Erdek`te RES kuracak

Babadağ Elektrik Erdek`te RES kuracak

Enerji Günlüğü - Babadağ Elektrik,Balıkesir Erdek'de 10 MW'lık Marmara RES kuracak.Babadağ Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından Balıkesir ili,...

Babadağ Elektrik Erdek`te RES kuracak

Enerji Günlüğü - Babadağ Elektrik,Balıkesir Erdek'de 10 MW'lık Marmara RES kuracak.

Babadağ Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından Balıkesir ili, Gönen İlçesi, Erdek İlçesi sınırları içinde, 10 MWm / 10 MWe Kurulu gücünde, 7 türbinden oluşan Marmara Rüzgar Enerji Santrali Projesi gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Bedeli 52 milyon TL olarak belirlenen Projenin ömrünün 49 yıl olması planlanıyor.

Her biri 1,6 MWm gücünde olan 5 adet ve her biri 1,0 MWm gücünde 2 adet, toplam gücü 10 MWm / 10 MWe olan Santralde yılda yaklaşık olarak 35.000.000 kWh/yıl elektrik üretimi elde edilmesi bekleniyor.

Türbinlerde üretilen elektrik enerjisi türbin içinde yer alan OG trafosu yardımı ile 34,5 kV gerilim seviyesine yükseltilerek OG yer altı kabloları vasıtasıyla kapalı Şalt tesisine nakledilecek. 34,5 kV seviyesindeki elektrik enerjisi kapalı şalta kurulmuş olan primer teçhizat (akım – gerilim trafoları, parafodurlar, kesici ve ayırıcılar v.b.) vasıtası ile Enerji Nakil Hattına iletilecek. Buradan proje alanına yaklaşık 4,5 km mesafede Narlıköy Trafo Merkezi OG Bara, bağlantı yapılacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Balıkesir Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler