1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Baban: Türkiye’nin Yeşil Mutabakat Eylem Planı daha net olmalı

Baban: Türkiye’nin Yeşil Mutabakat Eylem Planı daha net olmalı

TOBB Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı A. Saygın Baban, Türkiye’nin Yeşil Mutabakat Eylem Planı’nın daha net ve iddialı olması gerektiğini söyledi.

Baban: Türkiye’nin Yeşil Mutabakat Eylem Planı daha net olmalı

Enerji Günlüğü - TOBB Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı A. Saygın Baban, Türkiye’nin Yeşil Mutabakat Eylem Planı’nın daha net ve iddialı olması gerektiğini söyledi.

AB - Türkiye İklim Politikası Diyaloğu Projesi kapsamında The European Roundtable on Climate Change and Sustainable Transition (ERCST) ve İklim Araştırmaları Derneği (IAD) ortaklığıyla AB-Türkiye İklim Politikası Diyaloğu Çalıştayı yapıldı. Çalıştayda Yeşil Mutabakat Eylem Planı, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması ve Adil Geçiş Mekanizması konuları ele alındı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı A. Saygın Baban, Çalıştay kapsamında gerçekleştirilen “Türkiye Yeşil Mutabakat Eylem Planı” başlıklı panelde Yeşil Mutabakat sürecinin Türkiye’ye etkilerini değerlendirerek, sürecin getirmiş olduğu riskleri ve fırsatları dile getirdi. Yeşil Mutabakata uyum sağlayabilmek için bir yol haritası niteliğinde olan Eylem Planı konusunda da değerlendirmelerde bulunan Baban, Türkiye’nin daha net ve iddialı bir Eylem Planı’na ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Ayrıca, yeşil dönüşüm sürecinin önündeki finansman engelinden de söz eden Baban, iş dünyasının sürece uyum sağlayabilmesi için AB’nin finansman kaynaklarına Türkiye'nin ulaşımının önünün açılması gerektiğini ifade etti. 

Sivil toplum örgütlerinin süreç içinde yer almasının önemine de vurgu yapan Baban, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Yeşil Mutabakat hakkında yaptığı çalışmaları anlattı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler