1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BAE akaryakıt sübvansiyonlarını sonlandırıyor

BAE akaryakıt sübvansiyonlarını sonlandırıyor

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) benzin ve dizel sübvansiyonlarını 1 Ağustos tarihinden itibaren kaldıracak.WAM haber ajansının haberine...

BAE akaryakıt sübvansiyonlarını sonlandırıyor

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) benzin ve dizel sübvansiyonlarını 1 Ağustos tarihinden itibaren kaldıracak.

WAM haber ajansının haberine göre, OPEC'in üçüncü büyük petrol üreticisi olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Bakanlar Kurulu,Enerji Bakanlığı tarafından akaryakıt fiyatlarının denetiminin 1 Ağustos tarihinden itibaren kaldırılmasını onayladı.

Enerji Bakanı Süheyl El Mazrouei yaptığı açıklamada, yapılan değişikliğin hükümetin planının bir parçası olduğunu ifade ederek, gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi, ekonominin güçlendirilmesi ve rekabetçiliğin artmasının yanı sıra hükümet sübvansiyonlarına bağlı olmayan güçlü bir ekonomi yaratmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca bir komitenin her ay akaryakıt fiyatlarını gözden geçireceğini de sözlerine ekledi.

Dünya petrol rezervinin yaklaşık % 6'sına sahip olan Birleşik Arap Emirlikleri'nde benzin sübvanse ediliyor. Bakanlığın sitesinde kurşunsuz benzinin (98 Oktan) litre fiyatı 50 cent olduğu belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler