1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BAE, Doha toplantısına katılacak

BAE, Doha toplantısına katılacak

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri, petrol üretiminin dondurulması konusunun ele alınacağı Doha toplantısına katılacağını açıkladı.Birleşik...

BAE, Doha toplantısına katılacak

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri, petrol üretiminin dondurulması konusunun ele alınacağı Doha toplantısına katılacağını açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Suhail al-Mazrui, OPEC üyesi ve üyesi olmayan petrol üreticisi ülkeleri Katar'ın başkenti Doha'da 17 Nisan tarihinde bir araya getirecek olan toplantı için davet aldıklarını ve toplantıya katılacaklarını söyledi. 

Doha'da yapılacak toplantıda önde gelen petrol üreticisi ülkelerin üretimin Ocak ayı seviyesinde dondurulması yönünde karar almaları bekleniyor. 

IEA’DAN DONDURMA KARARI ANLAMSIZ AÇIKLAMASI

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) petrol sanayi ve piyasalar bölümü başkanı Neit Atkinson dün yaptığı değerlendirmede, Doha toplantısına katılacak OPEC üyesi ülkeler arasında sadece Suudi Arabistan'ın üretimi artırma kabiliyeti olduğuna dikkat çekerek, "Bunu dikkate aldığımızda üretimi dondurma kararı anlamsız gelebilir. Üretimi dondurma kararı daha çok petrol fiyatlarında istikrar olabileceğine yönelik güven inşaa etmeye yönelik jest olabilir" ifadesini kullanmıştı. 

Atkinson ayrıca, petrol fiyatları için en kötü dönemin geride kaldığını düşündüklerini, 40 dolar/varil seviyesindeki cari fiyatlar sürdürülebilir olmasa da fiyatın temel göstergeler değişmedikçe 35 dolar/varil civarlarında destek bulacağını düşündüklerini vurgulamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler