1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BAE petrol arz eksikliğini kapatmaya hazır

BAE petrol arz eksikliğini kapatmaya hazır

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İran'a uygulanan yaptırımlar nedeniyle yaşanabilecek olası petrol arz eksikliğini azaltmak için...

BAE petrol arz eksikliğini kapatmaya hazır

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İran'a uygulanan yaptırımlar nedeniyle yaşanabilecek olası petrol arz eksikliğini azaltmak için katkı sağlamaya hazır olduğunu açıkladı. 

İran Ortadoğu’daki petrol rezervleri hakkında yeni bir uyarı yayınlarken, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) de kendi petrol üretimini arttırabileceğini açıkladı. BAE Enerji Bakanı ve OPEC Dönem Başkanı Suheyl el-Mezrui, ülkesinin olası petrol arz eksikliğini azaltmak için katkı sağlamaya hazır olduğunu belirtti. 

BAE’de devlete ait Abu Dabi National Oil Co. şirketi de, günde 3,3 milyon varil petrol üretim kapasitesine sahip olduğunu ancak bu kapasiteyi günde 3,5 milyona çıkarmayı planladıklarını belirtti. Şirket ayrıca, “talep geldiği takdirde petrol üretimini günde birkaç yüz bin varil arttırma kabiliyetine sahip olduğunu” kaydetti.

İRAN’DAN SERT AÇIKLAMALAR

Öte yandan İran, amaçlarının İran'ın petrol gelirlerini sıfıra indirmek ve Tahran'ı "daha iyi" bir nükleer anlaşmayı müzakere etmeye doğru yönlendirecek maksimum ekonomik ve diplomatik baskıyı yaratmak olduğunu bildiren ABD’ye karşı sert açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD hükümetinin İran petrol ihracatını tamamen engellemek istediğini belirterek, "ABD bunun ne demek olduğunu anlayamıyor. Zira İran petrolünün ihraç edilmemesi ama bölge petrolünün ihracatının devam etmesi anlamsız bir ifade. Eğer yapabiliyorsanız İran petrol ihracatını engelleyin, böylece sonuçlarını da göreceksiniz” dedi. 

ABD yaptırımlarının hedefinde İran halkının olduğunu söyleyen Ruhani, “ABD, yaptırımlar sayesinde İran hükümetine karşı baskı uygulamaya çalıştığını iddia ediyor ancak ilaç ithalatına yaptırım uyguluyorlarsa, bu İran halkını hedef aldıkları gösteriyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler