1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BAE ve ABD temiz enerjiye 100 milyar dolar yatıracak

BAE ve ABD temiz enerjiye 100 milyar dolar yatıracak

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve ABD ortaklığında 2035 yılına kadar 100 bin MW yenilenebilir enerji projeleri hayata geçirilecek. 

BAE ve ABD temiz enerjiye 100 milyar dolar yatıracak

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ABD, 2035'e kadar 100 bin MW  kapasiteli yenilenebilir enerji üretimi için işbirliği yapacak.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve ABD, temiz enerji projelerine 100 milyar dolarlık yatırım yapmak için stratejik bir ortaklık anlaşması imzaladı. Anlaşmayla sorumlu ve esnek tedarik zincirleri, yeşil madencilik uygulamaları ile enerji dönüşümünde kritik mineral ve malzemelerin üretimine yatırım yapılacak.

BAE'de düzenlenen Abu Dabi Uluslararası Petrol Fuarı ve Konferansı (ADIPEC 2022) sırasında imzalanan anlaşma ile hayata geçirilecek yenilenebilir enerji projelerinin 2035 yılına kadar her iki ülkede ve dünyada 100 gigawatt üretim kapasitesine ulaşması hedefleniyor.

Ayrıca iki ülke teknik uzmanlık, proje yönetimi yardımı ve finansman sağlayarak gelişmekte olan ülkelerde ekonomik ve çevresel açıdan faydalı sürdürülebilir enerji projelerini desteklemek için çalışacak. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler