1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BAE`den 2015`de petrol üretimi artırılmasın çağrısı

BAE`den 2015`de petrol üretimi artırılmasın çağrısı

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri Petrol Bakanı Suhail Bin Muhammed al-Mazroui, petrol üretiminin 2015 yılında artırılmaması çağrısı yaptı.Abu...

BAE`den 2015`de petrol üretimi artırılmasın çağrısı

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri Petrol Bakanı Suhail Bin Muhammed al-Mazroui, petrol üretiminin 2015 yılında artırılmaması çağrısı yaptı.

Abu Dhabi'de başlayan enerji konferansında konuşan Al-Mazroui, "Herkesi OPEC'in yaptığını yapmaya davet ediyoruz. 2015 yılında üretimi artırmayacak piyasada dengenin sağlanması için bir adım atılmasını istiyoruz. Eğer herkes OPEC kararına uyar ise piya istikrar kazanır, daha hızlı istikrar kazanır" diye konuştu.

OPEC KARARINDA ABD KAYA GAZI ENDİŞESİ

Öte yandan, OPEC'in Kasım ayı toplantısında üretimde kısıntıya gidilmemesi kararı alınmasında Kuzey Amerika'da kaya gazı üretiminin Suudi Arabistan'ın pazar payını tehdit ettiğine dair büyüyen endişelerin önemli rol oynadığı ifade edildi.

WSJ'nin haberinde yer alan bilgilere göre Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Naimi, 27 Kasım'daki OPEC toplantısından 2 gün önce bir çok büyük petrol üreticisi ile gizli bir toplantı yaptı. Ancak toplantıya katılanlar üretimde koorineli bir kesintiye gidilmesi konusunda uzlaşmaya varamadılar.

Suudi Arabibstan Petrol bakanı Ali al-Naimi Abu Dhabi'de düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, OPEC dışı üreticilerin de aynı şeyi yapmayı kabul etmedikleri taktirde OPEC'in üretim seviyesini azaltmasının muhtemel olmadığını söyledi. Naimi ayrıca OPEC'in üretimi kısması için artık çok geç olduğunu da savundu.

Önceki ve Sonraki Haberler