1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bafra’da karayolları çalışmasında elektrik direkleri yıkıldı

Bafra’da karayolları çalışmasında elektrik direkleri yıkıldı

Enerji Günlüğü - Bafra’da Karayolları yağmur suyu tahliye kanalı çalışmaları sırasında YEDAŞ’a ait 8 adet AG-OG elektrik direklerine zarar verdi,...

Bafra’da karayolları çalışmasında elektrik direkleri yıkıldı

Enerji Günlüğü - Bafra’da Karayolları yağmur suyu tahliye kanalı çalışmaları sırasında YEDAŞ’a ait 8 adet AG-OG elektrik direklerine zarar verdi, bir kısmı da temelinden zarar görerek yıkıldı.

Samsun’un Bafra ilçesinde Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait ekipleri, yağmur suyu tahliye kanalı çalışmaları sırasında YEDAŞ’aait 8 adet AG-OG elektrik direklerine zarar vermiş, bir kısmı da temelinden zarar görerek yıkılmıştı. Trafiğin işlediği tek şeritli yola kadar düşen elektrik direklerindeki enerjiyi ‘Programlı Elektrik Kesinti’ olarak duyuran ve önceden kesen YEDAŞ ekipleri, büyük bir faciayı da önlemiş oldu. Can ve mal kaybının yaşanmadığı olay sonrasında bölgeye 5 adet direk dikip iletken çeken YEDAŞ ekipleri, geçici olarak bölgedeki müşterilerine elektrik verdi.

Enerji hatları çeşitli kurumların çalışmasında zarar gören YEDAŞ’ın, ‘koordineli çalışalım’ çağrısına rağmen Bafra’da Karayolları kanal çalışmasında elektrik direklerini yıktı. Direkler yola düştü. Genel Müdür Türkoğlu, “Enerjiyi kesmemiş olsak olası bir faciaya davetiye olurdu. Ekipler dikkatli olmalı” dedi

CAN VE MAL KAYBININ OLMAMASI SEVİNDİRİCİ

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yaptığı açıklamada, sahada çalışan ekiplerin daha dikkatli ve koordineli çalışmaları konusunda uyararak, “Bölgede önceden çalışma yapılacağını bildiğimiz için enerjiyi kesmiştik. Bu kesinti sayesinde büyük bir facianın önüne de geçmiş olduk. Sevindirici olan herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmamasıdır” dedi. Karayolları ekiplerinin çalışma esnasında direkleri yıkması ve hatta zarar vermesi enerji kesintisi süresini uzattığını belirten Türkoğlu, “Bafra ilçesindeki Bahçelievler Mahallesi ve civarındaki yaklaşık olarak 200 abonemiz elektriksiz kalmıştır. Ekiplerimizhızlı bir çalışma sonrasında bölgeye tekrar elektrik vermiştir” diye konuştu.

YEDAŞ’TAN KOORDİNE ÇAĞRISI

Türkoğlu, “Geçtiğimiz haftalarda da Atakum İlçesi’nde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili olarak SASKİ ve Karayolları’na ‘Koordine’ çağrısında bulunmuştuk. Sahada çalışan ekiplerin, YEDAŞ personelleriyle iletişim halinde olması çağrısında bulunuyoruz. SASKİ ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün devam eden alt yapı çalışmaları, bizleri de olumsuz etkiliyor. Sürekli çalışmanın olduğu bölgeye ek şebekeler ekleyerek, şebeke bütünlüğü sağlayamıyoruz. Şebekemizin kalitesi bozuluyor. Müşteri memnuniyetimizi de bizden kaynaklı olmasa da etkiliyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler