1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Bağbaşı HES projesi halkın görüşüne açıldı

Bağbaşı HES projesi halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Kayen Heta Enerji'nin Erzurum'da kurulumunu tamamladığı ve yeniden ÇED Raporu hazırladığı  Bağbaşı Regülatörü ve HES projesi...

Bağbaşı HES projesi halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Kayen Heta Enerji'nin Erzurum'da kurulumunu tamamladığı ve yeniden ÇED Raporu hazırladığı  Bağbaşı Regülatörü ve HES projesi on günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, Kayen Heta Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından Erzurum ili Tortum ilçesi Bağbaşı Beldesi mevkiinde Katıklı Çayı üzerinde kurulumu tamamlanan, ancak alınan ÇED Gerekli Değildir Kararı bölge halkı tarafından açılan dava sonrası iptal edilen Bağbaşı Regülatörü ve HES projesinde yeniden hazırlanan ÇED raporu on günlüğüne halkın görüşüne açıldığı duyuruldu.

HALK TOPLANTISI 8 NİSAN'DA 

Açıklamaya göre, projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 08/04/2016 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya ERZURUM Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve ERZURUM Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

ERZURUM'A KURULACAK HES YENİDEN GÜNDEMDE

 

Önceki ve Sonraki Haberler