1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bağdat ‘Akıllı Kürtler’den iki rafineriyi istiyor

Bağdat ‘Akıllı Kürtler’den iki rafineriyi istiyor

Enerji Günlüğü – Merkezi Irak Yönetimi Kerkük'te Peşmerge güçlerinin kontrolüne geçen Kerkük ve Bayhasan rafinerilerinin teslim edilmesi konusunda...

Bağdat ‘Akıllı Kürtler’den iki rafineriyi istiyor

Enerji Günlüğü – Merkezi Irak Yönetimi Kerkük'te Peşmerge güçlerinin kontrolüne geçen Kerkük ve Bayhasan rafinerilerinin teslim edilmesi konusunda Kürt Yönetimi'ni uyardı.

Irak Petrol Bakanlığı’ndan bir açıklama yapılarak, Kerkük'te Peşmerge güçlerinin kontrolüne geçen Kerkük ve Bayhasan rafinerilerinin Bağdat yönetimine teslim edilmesi istendi.

Açıklamada," Kürt yönetimi Irak'ta yaşanan krizi lehine çevirmenin peşinde. Umarız akıllı Kürt kardeşlerimiz bu fırsatçılığın peşinde olmaz. Yoksa atacağımız her adımdan kendileri sorumlu olur." denildi. Ayırca Kürtlerin kontrolüne geçen söz konusu rafinerlerde çalışan Arap personelin işten çıkartıldığı ve yerine Kürtlerin yerleştirildiği iddia edildi.

DİZAYİ: AÇIKLAMA ÇOK KOMİK

Açıklamada yer alan 'akıllı Kürtler' ibaresini eleştiren Irak Bölgesel Kürt Yönetimi sözcüsü Sefin Dizayi, Irak Petrol Bakanlığı'nın söz konusu açıklamasını "Çok komik" bulduğunu dile getirdi. Dizayi, "Kürtler akıllı insanlardır. Irak'ı bu duruma düşüren Kürtler değildir. dedi. Dizayi, Peşmerge'nin hiçbir zaman diğer etnik gruplara karşı faşist girişimlerde bulunmadığını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler