1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bağdat-Erbil ortak petrol komitesi toplanıyor

Bağdat-Erbil ortak petrol komitesi toplanıyor

Enerji Günlüğü - Irak hükümeti ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin oluşturacağı ortak bir komite Kürt petrolünün Türkiye üzerinden taşınması konusunda...

Bağdat-Erbil ortak petrol komitesi toplanıyor

Enerji Günlüğü - Irak hükümeti ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin oluşturacağı ortak bir komite Kürt petrolünün Türkiye üzerinden taşınması konusunda uzlaşma arayışıyla pazar günü Bağdat'ta toplanacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız SkyTürk televizyonunda katıldığı canlı yayında, Irak Petrol Bakanı Abdul Kareem Luaibi'ye dayandırılan ve "Merkezi Irak hükümetinin Türkiye’ye dava açacağı" şeklinde medyaya yansıyan haberleri değerlendirdi.

"Her hafta farklı bir açıklama yapıyorlar. Bu hafta da demek ki nasibimize düşen buymuş" diyen Bakan Taner Yıldız şöyle devam etti:

"Geçen hafta “400 bin varile kadar Türkiye üzerinden ihraç edilebilir” şeklinde bir açıklamayı yine onlar (merkezi Hükümet) yaptılar. İhraç edilecek petrol Türkiye’nin değil Irak’ın petrolüdür. Biz Merkezi hükümetten örneğin 1 dolar taşıma ücreti alıyorsak 100 dolar da Irak hükümeti alacak."

ERBİL-BAĞDAT ORTAK KOMİTESİ TOPLANIYOR

Bu konuda Bağdat ve Erbil'in kendi aralarında anlaşmaları gerektiğini yineleyen Bakan Taner Yıldız, "Biz hep söylüyoruz. Bunlar kendi aralarında vereceği kararlardır. Biz bir komite kurun dedik. Oluşturdukları komite bu Pazar günü Bağdat’ta toplanacak. (Bize ihtiyacınız olduğunda yanınıza gelelim) dedik. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuksuz bir iş olmaz. Gümrük işlemine tabi olan bir mal kaçak olmaz. Yapılan açıklamayı herhalde yanlış telaffuz edilmiş bir cümle olarak değerlendiriyorum. Sonuçta bizim için Irak’ın normalleşmesi önemlidir. Ben inanıyorum ki kardeşlerimiz iyi bir noktada buluşurlar." 

BAĞDAT TÜRKİYE'Yİ DAVA ETMEYE HAZIRLANIYOR İDDİASI

Önceki ve Sonraki Haberler