1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bağdat: Karamehmet`in petrol tankerlerine el koyabilirim

Bağdat: Karamehmet`in petrol tankerlerine el koyabilirim

Enerji Günlüğü - Merkezi Irak hükümeti, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin izniyle Türkiye'ye petrol satışına başlayan Genel Enerji'yi cezalandırabileceğini...

Bağdat: Karamehmet`in petrol tankerlerine el koyabilirim

Enerji Günlüğü - Merkezi Irak hükümeti, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin izniyle Türkiye'ye petrol satışına başlayan Genel Enerji'yi cezalandırabileceğini duyurdu.
Merkezi Bağdat hükümeti, Irak Bölgesel Kürt Hükümeti'nin Türkiye'ye petrol satışına karşı harekete geçti. Irak'ın devlet petrol satış şirketi SOMO, merkezi hükümetten habersiz ham petrol ihraç eden şirketlere karşı yasal yollara başvurma hakkının saklı olduğunu duyurdu. Bu yollar arasında sevkiyata el koyma, satıcı, alıcı ve taşıyıcılar hakkında dava açma gibi önlemlerin de bulunduğu vurgulandı. Herhangi bir şirket adına yer verilmese de SOMO'nun açıklamasının zamanlaması bir şirkete işaret ediyor. Çünkü bu açıklamalar, Çukurova Grubu'nun patronu Mehmet Emin Karamehmet'in de ortakları arasında yer aldığı Genel Energy'nin, Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi'nin kendilerine kara yoluyla Türkiye'ye ham petrol nakletme izni verdiğini açıklamasının peşinden geldi. Bağdat yönetimi, ham petrol ihracatı ve petrol arama anlaşmaları imzalama konusunda sadece kendisinin yetkili olduğunun altını çiziyor. Buna rağmen Kürt Yönetimi, büyük yabancı petrol şirketleriyle petrol arama ve üretimi konularında kontratlar imzalamayı sürdürüyor.

Kuzey Irak'tan Kürt petrolü ihracatı yeniden başladı... TIKLAYIYNIZ!

Önceki ve Sonraki Haberler