1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bağımsız akaryakıt bayileri geliyor

Bağımsız akaryakıt bayileri geliyor

Enerji Günlüğü - Akaryakıt Piyasası Kanunu Tasarısı Taslağı'na göre, EPDK'nın petrol ve LPG daireleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlanacak....

Bağımsız akaryakıt bayileri geliyor

Enerji Günlüğü - Akaryakıt Piyasası Kanunu Tasarısı Taslağı'na göre, EPDK'nın petrol ve LPG daireleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlanacak. Akaryakıtta bağımsız bayilik uygulaması da getirilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerji piyasalarını yeniden yapılandırıyor. Bu amaçla akaryakıt ve LPG sektörlerinde köklü değişiklik öngören ‘Akaryakıt Piyasası Kanunu Tasarısı Taslağı’nı sektörün görüşlerine açtı.

Sektöre önemli yenilikler getiren taslağa göre halen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) bağlı olan petrol ve LPG daireleri, Enerji Bakanlığı’na bağlanıyor. Petrol ve LPG Piyasası Kanunları yürürlükten kaldırılıyor.

Taslakla, rafineri lisansı sahiplerine akaryakıt dağıtım şirketi kurma imkanı tanınıyor. Sektörde faaliyet gösterecek ve dağıtım şirketi olacak rafinerici, diğer dağıtım şirketlerinin de ürün taleplerini karşılamak zorunda olacak.

Taslağın sektöre getirdiği en önemli yeniliklerden birisi de ‘bağımsız bayilik’ oldu. Bağımsız bayiler, direkt yurtdışından akaryakıt ithal edebilecek. Bağımsız bayilerde otomasyon sistemini kuracak.

Önceki ve Sonraki Haberler