1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Bahar rüzgarından ekonomiye destek

Bahar rüzgarından ekonomiye destek

Enerji Günlüğü - Türkiye’de rüzgâr enerjisine dayalı elektrik üretimi Nisan ayında rekor büyüme yaşadı. Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği...

Bahar rüzgarından ekonomiye destek

Enerji Günlüğü - Türkiye’de rüzgâr enerjisine dayalı elektrik üretimi Nisan ayında rekor büyüme yaşadı. 

Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada 2018 yılında rüzgar enerjisinden elektrik üretiminde ciddi bir büyüme beklediklerini belirtti. 16 Nisan-22 Nisan 2018 tarihleri arasında üretilen elektriğin yüzde 7,19’unun (384.549 MWh) rüzgâr enerjisinden karşılandığını  kaydeden Ataseven, busayede ülke ekonomisine ciddi katkı sağlandığın vurguladı.

TÜREB Başkanı Ataseven “Hatta bu oran 19-25 Mart 2018 haftasında yüzde 9,68’e kadar çıktı. Amacımız son yıllarda rüzgârda yakalanan ivmeyi kesintiye uğratmadan devam ettirebilmek. Her 1000 MW’lik rüzgâr santralinin devreye girmesi, cari açıktan karbon emisyonlarına, istihdamdan son kullanıcıya kadar geniş bir yelpazede ekonomiye katkı sağlayacak. Rüzgârın elektrik üretimi içindeki payının artması, bireysel faturaların da azalması anlamına geliyor” dedi.  

“YATIRIMCININ İŞTAHI ARTTI”

Rüzgâra dayalı elektrik üretim kapasitesi arttıkça ekonominin de bundan olumlu etkilendiğini ifade eden Ataseven, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Türkiye’de 2017 sonu itibariyle işletmedeki rüzgar santrali kapasitesi 7 bin MW’a yakındı. Bu da 10 milyar dolarlık yatırım anlamına geliyor. İki yıl önce her yıl işletmeye giren rüzgâr santrali kapasiseti açısından Avrupa’da ilk üçe girip, dünyada da yedinci sıraya oturan ülkemiz, geçtiğimiz sene Avrupa’da dördüncü, dünya sıralamasında yine yedinci oldu. Türkiye’nin rüzgârı oldukça verimli ve yatırımcıların iştahı yaşanan ekonomik zorluklara rağmen azalmıyor”. 

ELEKTRİK ÜRETİMİNDE RÜZGARIN PAYI:

2 Nisan-8 Nisan tarihleri arasında yüzde 4.88 

9 Nisan-15 Nisan yüzde 3,48 

16 Nisan-22 Nisan yüzde 7,19 

23 Nisan-29 Nisan yüzde 3,82

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler