1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bahçıvan: Sanayici elektrik çarpmış gibi büyük bir şok yaşadı

Bahçıvan: Sanayici elektrik çarpmış gibi büyük bir şok yaşadı

Enerji Günlüğü - İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, BOTAŞ’ın elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgaz fiyatına 1 Ağustos 2018’den...

Bahçıvan: Sanayici elektrik çarpmış gibi büyük bir şok yaşadı

Enerji Günlüğü - İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, BOTAŞ’ın elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgaz fiyatına 1 Ağustos 2018’den geçerli olmak üzere yaptığı yüzde 49.5 zam ile sanayiciye elektrik çarpmış gibi büyük bir şok yaşattığını söyledi.

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, BOTAŞ’ın elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgaz fiyatına 1 Ağustos 2018’den geçerli olmak üzere yüzde 49.5 zam yapmasını değerlendirdi. Zam oranını çok ağır, zam kararını da üretim hayatı ve sanayi açısından alınmış çok talihsiz bir karar olarak gördüklerini kaydeden Bahçıvan, zammın sanayiciye elektrik çarpmış gibi büyük bir şok yaşattığını ifade etti.

Bahçıvan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Eli her zaman taşın altında olan sanayicimiz; zorlu ve rekabetçi iç ve dış koşullara karşı fedakarca mücadele verirken enerjiye yapılan bu yüksek zam karşısında elektrik çarpmış gibi adeta büyük bir şok yaşamaktadır.

Gelecek hedefleri çok büyük olan Türkiye’nin bu hedeflerine ulaşmasının yolu üretim ekonomisini güçlendirmekten, üretim hayatımızı öngörülebilir kılmaktan geçmektedir. Öngörülebilir bir üretim hayatına en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde BOTAŞ’ın paydaşlarına haber vermeden, ön bir duyuru yapmadan, adeta keyfiyeti çağrıştıran, çağdaş yönetişim anlayışıyla bağdaşmayan bir yaklaşımla aldığı bu baskın zam kararı ekonomik gerçeklerimizle bağdaşmadığı kadar, akıl ve vicdanla da uyuşmamaktadır.

BOTAŞ’ın her açıdan rasyonel olmayan bu kararını ivedilikle gözden geçirmesini, sanayimiz ve sanayicimiz adına talep ediyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler